Spademanns Leksikon

Elvis var konge af rock og frække smil.

"Elvis Presley:Var/ER,ganske enkelt en eller måske den bedste!proformer,sanger på jorden!Alle der ikke har den smag,kan ikke lade være med at syntes hans stemme,og sange er fantastiske når man høre ham. Og selv børn,unge nu her i År 2006.er vilde med HAM!!når de høre eller ser ham på tv.Og selve personen Elvis! Er og Var,så Kendt at ALLE på denne Jord,kender Ham og hans stemme!Der vil Aldrig komme en så Berømt som ELVIS..."

~ Jørgen de Mylius om The King


"Elvis? Var det ikke ham, der ikke kunne fange kaninen?"

~ Børnehaveleder


Elvis "The King" Aaron Presley (født 1935 og måske død 1977) var en amerikansk sanger og skuespiller som stadig regnes for at være Kongen af Rock. Og vist også af Roll? Elvis blev på et foruroligende tidligt tidspunkt erstattet af Eilert Pilarm. Da de ligner hinanden så meget, er det til dato svært at sige, hvem der er hvem... Elvis er ofte forsøgt kopieret, bl.a. af Bruce Springsteen, som engang forsøgte at bryde ind Elvis' hus, som hedder Graceland og ligger lidt uden for Randers. Bruce ville angiveligt slå Elvis ihjel, med henblik på at sælge plader. Mordforsøget var ildspåsættelse, men det lykkedes ikke, og Bruce skrev istedet sangen Fire.


Karriere - Liv og måske død[]

Han blev født i byen Memphis[1] i en eller anden bondsk amerikansk delstat ude vestpå, hvor han hurtigt lærte at slå fra sig. De andre drenge drillede nemlig Elvis med hans deforme ben, der konstant spættede i diverse spastiske bevægelser. Elvis var kun 14 år da han kom hjem og påstod at han kunne flyve. Det ville hans mor have beviser på, ellers ville hun ikke helt tro på det[2]. Senere fik Elvis adskillige domme for vold, hvilket til sidst fik ham smidt i fængsel. I fængslet fik Elvis den idé at blive musiker[3] og bruge sine deforme ben som et lidt bizart dancemove.

Det blev han meget kendt for, og senere blev han så også meget fed. Videnskaben påstår at han døde af en blodprop i 1977, men mange mennesker har set ham siden. Især på Læsø er der uforklarligt nok mange "Elvis-observationer" mens man på Hawaii i 2006 spottede Elvis i færd med at tilintetgøre en bane coke.

Endnu en ting man ikke kan forklare, er hans tilnavn "The King". Den mest udbredte opfattelse er dog, at han fik tilnavnet af denne grund:

  1. Navnet Elvis minder lidt om Elvira.
  2. En af de kvinder, der hed Elvira var Elvira Madigan.
  3. Elvira Madigan var forelsket i den svenske dragon Sixten Sparre.
  4. Sixten Sparres øverste chef var den svenske konge.

Konspirationsorganisationen Men in Black påstår, at Elvis er en ekstraterrestriel livsform forklædt som menneske, der tog hjem til sin planet[4] i det år hvor han ellers blev påstået død.

30px-Cquote1 svg.png Hvis der var retfærdighed til, ville Elvis stadig leve og alle hans efterlignere være døde 30px-Cquote2 svg.png
Bruce Springsteen om Elvis


Musik[]

Elvis springer kådt og muntert rundt, imens han fejrer den første forårsdag.

Elvis har udgivet stakkevis af plader så her skal kun nævnet de aller aller største superhits.

  • Lov mig tænder
  • Ind i Netto

Overlevne noter[]

  1. Eller var det der han døde? Det er aldrig til at huske.
  2. Vi taler jo USA. Alt skal bevises og dokumenteres før man kan tro på noget.
  3. Tanken havde aldrig strejfet ham før på trods af at han spillede guitar fra morgen til aften hver dag.
  4. Hvilket sandsynligvis ikke har været Mars.