FANDOM


Elith

Elith Nørreholm her tv. bl.a. sammen med Poul Nesgaard

Bogu

I B&U's guldalder fik de ansatte det halve i løn men var dobbelt så kreative. Fra venstre ses Christian Winnem, Frode Pedersen, Poul Nesgaard, Per Schultz, Gunvor Bjerre og den fantastiske store mand med det grå hår som var i stand til at nå børn i øjenhøjde...med sin mikrofon...Elith Nørreholm. Man mener at drengen i midten må være Casper Christensen.

Google2
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Elith Nørreholm.

Elith Nørreholm (27. oktober 1918 - 16. januar 1991) fik i 1954 ansættelse som journalist ved Danmarks Radio, skulle her tage sig af programmerne for børn og unge, i 1965 udnævnt til programsekretær.


Herp Alpert - Magic Trumpet
Herb Alpert & The Tijuana Brass - Magic Trumpet

Herb Alpert & The Tijuana Brass - Magic Trumpet

Hvis denne sang siger dig noget - er du højst sandsynlig på vej mod de 50 eller ældre

Sommerferiebussen redigér

Blev mest kendt for radioprogrammet Sommerferiebussen, som Elith Nørreholm bestyrede lige fra starten. Programmet kørte i børnenes skoleferie, rundt til feriesteder i Danmark med direkte reportager herfra og hver anden dag, som "børnenes giro 413" med pladeønsker og hilsener. Man indledte altid udsendelserne med kendingsmelodien "Magic Trumpet" skrevet af Bert Kaempfert.

I begyndelsen kørte man med en gammel udrangeret bus, der dog blev udskiftet til en ny på grund af den popularitet programmet fik.

Nørreholm sluttede altid sine udsendelser med ordene "Pas godt på dig selv - og andre".


Andet spændende redigér

Redigerede ved siden af radioarbejdet, bl.a. lærehæfter om erhvervsvejledning samt bånd med lysbilleder.

Elith Nørreholm var egentlig af den gamle skole hvor Børnetime var noget med gamle mænd som snakkede med små børn. Elith havde en fantastisk evne til at nå børn i øjenhøjde, som gjorde ham meget elsket og han var en vigtig mentor for den nuværende bl.a. den nuværende rektor på filmskolen.

Modtog i 1979 Chr. Kryger Prisen og i 1989 Peter Sabroe Prisen, for en særlig indsats for børn og unge.


Se også redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.