En Elefanthue er et flertydigt begreb for et vekslende antal forskellige hovedbeklædninger, der har noget med elefanter at gøre.[1] Af en eller anden underlig grund, så har menneskeheden higet efter at komme til at ligne elefanter. Derfor fandt man på, at man skulle have forskellige hovedbeklædninger, der hver især havde forbindelse til en elefant.

I det senere år er begrebet misvisende blevet brugt om de autonomes hjelmhue, købt i gadgetshoppen T-Hansen, men den originale elefanthue havde en kort, men glorværdig storhedstid under oliekrisen og i de kolde vintre i de gode gamle dage og derefter i 70'erne.

Oprindelse[redigér | redigér wikikode]

Det er en ubredt myte, at elefanthuer er lavet af elefanter. Den slags ser vi os gerne frabedt![2].

Anvendelse[redigér | redigér wikikode]

En elefanthue er først og fremmest designet til at få brugeren til at se så latterlig ud som muligt. Dette opnås ved at trække et stykke deformt strikværk ned over ørerne, og derefter typisk efterlade en snæver åbning til at se ud igennem.
Hvis huen ligner en elefant, er det bare et plus!

Af en eller anden årsag, der nok er uforståelig for de fleste, anvender bankrøvere ofte elefanthuer. Måske fordi de er for stupide til at indse, at de alligevel bliver fanget i langt over 90% af tilfældende, og fordi de samtidig tror, at de har en gevinst ved at se ubeskriveligt dumme ud på billederne, hvor politiet slæber afsted med dem.

Elefanthuen er relateret til "baretten", som ud over at være populær blandt franskmænd også kaldes for et "elefantpessar". Du må selv gætte hvorfor.

Andet om elefanthuer[redigér | redigér wikikode]

Der er virkelig ikke mere at sige om elefanthuer! Det er et tåbeligt koncept, og kunne med fordel være erstattet af:

  • En almindelig hue.
  • Et pandebånd.
  • Langt hår.
  • Et par lyserøde, fluffy og qutie ørevarmere, der er så nuser og bløde. Ørebøffer.

Noter om elefanthuer[redigér | redigér wikikode]

  1. Faktisk går rigtig mange elefanter med tropehjelm
  2. Pelshuer er stadig lavet af pels, gummistøvler er selvfølgelig lavet af gummi, og babyolie er naturligvis fremstillet af pressede babyer. Sådan er det så sandelig stadig!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.