Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

KingBaboonSpiderWHSp AP7I.jpg

Hvis du har set en edderkop har du set dem alle. Ulækkerhedsgraden bestemmes af hvor tæt du zoomer ind på den. Der var engang en edderkop der hed "den sorte enke" som annoncerede i avisen efter børn og svagelige ældre den kunne bide, for den ville så gerne være farlig og giftig.

Edderkoppen er det latinske ord for "vandskabt ko", men navnet stammer også fra at det er et dyr hvis føde mest består af kopper. Dette er dog sandt, da den har otte ben og kun en mave.

Edderkoppen er en sand delikatesse i store dele af Europa og Asien. Retter hvor edderkoppen ofte indgår i er for eksempel koldskål, sushi og risengrød.

Mange mener dog af edderkoppen er en rædselsvækkende skabning, da den kan trænge sig ind gennem små huller og kan tit ende med at befinde sig i et hus, hvor den eneste beskæftigelse er at suge blod af menneskerne der bor der.

Edderkoppens har den specielle egenskab at fange sit bytte med sine ekskrementer som er et hvidt klæbeligt stof. Det er et form for net af ekskrementer som fluerne og andre insekter bliver fanget i.

Se også[]