FANDOM


(Måske mere senere - --~~~~)
 
(fodnoter mm - --~~~~)
Linje 1: Linje 1:
'''Dyrehaven''' er en mindre park, nord for Charlottenlund og øst for Lundtofte, hvor man har anbragt en [[række]] [[dyr]] (især [[græs]][[æde]]re), så vegetationen ikke tager pusten fra de besøgende [[københavn]]ere, som gerne vil på Bakken og drikke sig [[fuld]]e.[[Kategori:Geografi]]
+
{{citat|Si je pouvais errer et chasser là pour toujours, je n'envierais aucun vieux Dieu dans son paradis|Valdemar Atterdag|hvorvidt han er misundelig på [[det flyvende spaghettimonster]]s hus i Gurre}}<br />'''Dyrehaven''' er en mindre park,<ref>[[Præcis]] 2.000 [[Fløjte|tønde]]r [[land]]</ref> nord for Charlottenlund og øst for Lundtofte, hvor man har <s>ansat</s> anbragt en [[række]] [[dyr]] (især [[græs]][[æde]]re),<ref>311 [[kro]]n[[dyr]], 1247 stykker [[d]]å[[vild]]t og et ukendt antal [[si]]ka[[Kød|hjort]]e og [[kanin]]er</ref> så vegetationen ikke tager pusten fra de mange besøgende [[københavn]]ere, som gerne vil på [[Bakke]]n og drikke sig <s>i [[h]][[egn]]et</s> [[fuld]]e.<br />''Dyrehaven'' blev anlagt i [[jægerstenalderen]]. Der er i parken stadig talrige spor af beboelse,<ref>Omkring 83 [[bolig]][[Selskab|forening]]er har holdt til i området</ref> ildsteder i sandet og toiletter med skyl,<ref>Med afløb til [[Lort|sep]]tik[[tank]]e og andre [[land]]brugs[[areal]]er</ref> og man har kunnet bekræfte, at [[jæger]][[stenalderen]]s [[folk]] har jaget [[sæl]]er, [[rå]]dyr, [[næbdyr]], [[kronhjort]]e, [[vild]]s[[vin]], [[ulv]]e, [[svane]]r, [[ænder]], [[edderfugl]]e samt [[torsk]], [[dyndsmerling]] og [[fly]]nder.<br />På [[Heks|Bloksbjerg]] ved [[Klam]]pen[[bor]]g blev der i [[1919]] fundet en boplads fra [[1453|1669]], hvor [[Frederik 3.]] havde rejst en mindesten, som deklarerer [[Ib]][[st]]rup [[Slap|Slot]] og de tilhørende 1100 hektar skov og vange for ''[[dyr]]e[[have]] [[og]] [[k]]gl. [[hof]][[lever]][[and]][[ør]]''.
  +
==Springforbinoter==
  +
<references>
  +
[[Kategori:Geografi]]

Versionen fra maj 12. 2018, 12:25

"Si je pouvais errer et chasser là pour toujours, je n'envierais aucun vieux Dieu dans son paradis"

~ Valdemar Atterdag om hvorvidt han er misundelig på det flyvende spaghettimonsters hus i Gurre


Dyrehaven er en mindre park,[1] nord for Charlottenlund og øst for Lundtofte, hvor man har ansat anbragt en række dyr (især græsædere),[2] så vegetationen ikke tager pusten fra de mange besøgende københavnere, som gerne vil på Bakken og drikke sig i hegnet fulde.
Dyrehaven blev anlagt i jægerstenalderen. Der er i parken stadig talrige spor af beboelse,[3] ildsteder i sandet og toiletter med skyl,[4] og man har kunnet bekræfte, at jægerstenalderens folk har jaget sæler, rådyr, næbdyr, kronhjorte, vildsvin, ulve, svaner, ænder, edderfugle samt torsk, dyndsmerling og flynder.
Bloksbjerg ved Klampenborg blev der i 1919 fundet en boplads fra 1669, hvor Frederik 3. havde rejst en mindesten, som deklarerer Ibstrup Slot og de tilhørende 1100 hektar skov og vange for dyrehave og kgl. hofleverandør.

Springforbinoter

  1. Præcis 2.000 tønder land
  2. 311 krondyr, 1247 stykker vildt og et ukendt antal sikahjorte og kaniner
  3. Omkring 83 boligforeninger har holdt til i området
  4. Med afløb til septiktanke og andre landbrugsarealer
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.