Spademanns Leksikon

Durum (Kebab) blev opfundet i Tyrkiet af to drenge (Yousef på 12 og Osman på 10), som havde købt halalkød, og brugte bla. gammelt brød og salat fra containeren bag deres boligblok, samt andre ting såsom Dressing mv. og hvad de nu ellers lige kunne finde i områdets skraldespande.

Mæt og tilfreds

Da deres prototype var blevet bearbejdet i en måneds tid, solgte de opskriften til deres lokale mullah for 32 kr. og en ged til deling i en time i moskéens baglokale.

De kloge diatister fra mellemøsten, havde allerede i flere århundrede, advaret os uvidende 'kartoffel danskere', om at stoppe med vores livsfarlige vaner med at spise svinekød, såsom stegt flæsk i persillesovs, frikadeller og flæskesteg mv. - Derfor blev den nye eksotiske durum-kebab-rulle tvangsindført, så at vi kunne få en sundere madkultur.

Dette blev taget så godt imod af Kong Christian V, at den sidenhen blev kåret til den danske nationalspise som vi kender i dag, og virkningen hos os skandinaviske individer (hvis den er lavet korrekt efter normerne som for år 17 e.kr. - altså fra før håndsæbens oprindelse) syntes dette bekendt og på traditionel vis, at give en lettere rumlen i maven og moderat diarré - hvilket menes at være helt normalt.

Denne spise indtages oftest under byture som en tradition (for nogle en mandomsprøve), hvor man forinden har indtaget rigelige mængder af alkohol.

Durum (Dürum ruller - udtales på korrekt nørrebro'sk "Dyrym rylle") er modsat den kinesiske forårsrulle, en rulle af en tyk madpandekage med salat fra i forgårs, samt tilsat ekstra modnet sharwarma eller kebab-kød af tvivlsom kvalitet og oprindelse, som er en erstatning for det dødsensfarlige svinekød, som vi i danmark kun producerer til englænderne og andre som vi med Jesu kristi velsignelse, ønsker at smitte med svinepest og mund og klovsyge.