FANDOM


30px-Cquote1 svg I suggest we drink before we go out drinking 30px-Cquote2 svg
Oscar Wilde
30px-Cquote1 svg Pyyyh-ha! Det fortjener en drink! 30px-Cquote2 svg
Generalen om tanken om Frøken Olsens patter


Drink er oprindeligt et angelsaksisk ord, der betegner en blanding af alkoholiske væsker og gerne også noget andet, som fx urin eller svovlsyre. Ordets etymologiske oprindelse er fra det engelske ord cocktail, for hvis man oversætter dette direkte, så får man ordet "penis-hale". Dette ord giver ikke rigtig mening, og man kan derfor konkludere, at man har været skæve dengang man i England skulle finde et ord for drink.


Drink Guide redigér

Spademanns Leksikon officielle Guide omhandlende dejlige drinks. De er listet efter hvilke alkoholiske væsker du har til rådighed:

BEMÆRK: Forkortelsen FULD beskriver, hvor god drinken er til at drikke sig fuld i. Her indgår altså parametre såsom hvor mange milliliter man skal indtage og hvor dyr drinken er.

Rødvin redigér

Titel Opskrift Kommentar FULD
Ren/alm. rødvin Hæld noget rødvin op i et glas (helst et såkaldt "vin-glas", men man kan også bruge shots-glas), og så er man faktisk klar til at indtage drinken. Man kan med fordel også blande to forskellige typer af rødvin i et glas, så længe man ikke blander vin fra Iran og Israel (Kilde; Mahmoud Ahmadinejad). Dette er en newbie drink, forstået på den måde at det ikke kræver særlig meget at lave den. Envidere smager rødvin bedre hvis du er millionær. Du kan både meget hurtigt og billigt blive rigtig fuld af rødvin. Desværre er rødvins-tømmermænd nogle af de værste!
Kalimotxo/Vangria Ingredienser; rødvin & Cola.
Bland rødvin (ca. 58,33%) med almindeligt cola (ca. 41,67%).
Det er ligegyldigt hvilken Cola du benytter, dog er en Harboe Cola at fortrække. Typen af rødvin kan ligeledes varieres, dog skal man bemærke at kvaliteten af den færdige Vangria ofte afhænger af prisen på rødvinen. Dvs. desto dyre rødvin du anvende desto bedre Vangria. En god tommelfingerregel er, at rødvinene fra Rhône-området som hovedregel er gode, især en "Chateauneuf du Pape" fra 1976 kan anbefaldes. Det gode ved en Vangria, er at den tager en del af den dårlige rødvins-smag, og derforuden gør Cola'en dig både mere hypper (kommer i party-mode) og den også det værste af rødvins-tømmermændene. I og med at blander Cola i rødvinen skal du drikke mere Vangria (sammenlignet med ren rødvin). Denne lidt uhensigtsmæssig effekt kan dog løses ved at tilsætte lidt Absint i Vangria'en inden den nydes.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.