Spademanns…

Redigerer

Dollars

1
  • Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.
Nuværende version Din tekst
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:100-billioner-dollars.jpg|400px|thumb|right|Dollars findes i mange enheder og størrelser. Denne 100 billioner seddel er en af de mindre værdifulde.]]
+
Dollars findes i to versioner; us og jyske.
Dollars er den officielle møntfod i [[Zimbabwe]], og er samtidig navnet på en tv-serie, der noget senere blev afløst af [[Paradise Hotel]].
 
 
==Baggrund==
 
Efter at [[Romerriget]] havde opfundet det gangbare '''[[penge|betalingsmiddel]]''', opfandt menneskeheden '''[[korrupt]]ionen''' som en slags supplement. Derefter tilsatte man grådighed til korruption, og havde man opfundet '''[[inflation]]'''. Ved yderligere at putte '''[[anarki]]''' ned i den oprørte skål med inflation, havde man opfundet Dollars, og da man alligevel var i gang med den ukontrollerede proces, kunne man lige så godt basere ca. halvdelen af [[verden]]s forfatninger på resultatet.
 
 
Altså:
 
 
<big>Penge + korruption + inflation + anarki = Dollars.</big>
 
 
<big>Dollars = verdensorden. </big>
 
 
==Udbredelse og anvendelse==
 
Dollars bruges til at købe alt! Eksempelvis er [[kaffe]]bønner det 3. største marked i verden<ref>Efter [[guld]] og <s>[[luder]]e</s> [[olie]].</ref>, og prisen på alle store råvaremarkeder er reguleret i dollars.<br>
 
Når dollaren stiger, så stiger prisen på en kop kaffe på rastepladsen på [[Ejer Bavnehøj]] til over 100 billioner kroner - simpelthen fordi at krone- og kaffekursen følger dollarkursen i Zimbabwe.
 
 
==Andre anvendelser==
 
Dollars anvendes blandt andet i [[Australien]], [[England]], [[Singapore]], [[Canada]] og [[USA]]. <br>
 
Som det seneste har man fået indført [[Moms|"jyske dollars"]], som man afregner anhængere i. De er underligt nok 20[[Procent|%]] mindre værd<ref>Og til dig som siger: "Hey - Spademann! Momsen er altså 25%" - så siger vi: "Få styr på din procentregning, knaldskalle!"</ref> end normale penge. Men det er jo en fordel for alle parter, når der skal indgås handler og sparkes til dæk.
 
 
==Notes==
 
<references/>
 
 
[[Kategori:Pengesager]]
 
  Loading editor
Kære læser af sære hjælpebokse. Du har nu gennem dit ihærdige læseri fundet frem til en komplet liste af de mest benyttede wiki-koder. Tillykke! Klik på dem og de ryger på magisk vis ind i din artikel.

Forhåndsvisning

Mobile

Desktop