Spademanns Leksikon

Klassebillede fra Doctor-skolen, Galifrey

"Jeg er den som siger Jeg ER!!"

~ Doctor Who om at bestille tebirkes


"Han har glimrende smag i beklædning..."

~ Oscar Wilde om Doctor Who


Doctor Who (Startet før Star Trek) er et britisk belærende TV-program til børn. Doctor Who handler om en tidsrejsende massemorder, som forsøger at rette op på en kæmpe fejl der desværre lige kostede ham hans hjemplanet, Galifrey. Dette gøres ved at lege Sherlock Holmes, primært her på Jorden, og kun med folk der kan tale formfulendt engelsk. Doctor Who, som egentlig bare kaldes The Doctor, er overhovedet ikke læge, men ynder at omgive sig med skønne ungmøer, primært fra England[1].

Hovedpersoner[]

Helten og hans dame (selve lokalet!)

Amy Pond var kendt for sit lange, røde hår

The Doctor[]

Hvordan han lige går går rundt og ser ud vides aldrig med sikkerhed, for skuespillerne skiftes ud efterhånden som alderen lammer alle vitale dele af kroppen tiden bliver moden. Nogle ting er dog gennemgående: han er en mand, han er hvid, han har to hjerter også er han ikke rødhåret.

The Master[]

Heltens ærkefjende, og ligner oftest Derek Jacobi eller en pjaltet version af David Cameron. Mesteren er den eneste overlevende Time Lord fra planeten Galifrey, udover helten der naturligvis får alle damerne. Skurken her ønsker kun at få opfyldt sine ønsker.

TARDIS[]

Dette bizarre apparat er Heltens tidsmaskine/rumskib/hjem/Bitchy kælling af en kone, og bruger en stor del af sin tid med at ligne en engelsk telefonboks fra 60'erne. Navnet TARDIS står for Tit And Rumpypumpy Dame of Intelligent Systems som oversat betyder Kneppemaskine.

Heltinden[]

Er en lang stribe af forskellige Kvinder, men det gennemgående tema er at de har patter. Som udgangspunkt bliver disse skuespillerinder castet i en lummer kælder et sted på Lolland, for seriens bagmænd gør deres yderste for at heltinderne er unge, lækre, gode til at bære stramt tøj, samt unge og lækre [2] .

Dr. River Song[]

Er en rumarkæolog der har en mærkelig tendens til at heppe på Naziland, samtidig med at hun flirter med helten. Vi på Spademanns Leksikon ødelægger vist intet ved at afsløre, at Dr. River Song er datter af Amy Pond, som ses på billedet til højre.

Seriens Skiderikker[]

The Dalek[]

Dåserne lever kun for at dræbe

Kort fortalt, er en Dalek et lille, slimet blækspruttekryb i en blikdåse, der lever og ånder for at udslette andre arter. Der findes milliarder af dem, og de er svært bevæbnede. En spændende bonusinfo er, at de med 17.001% garanti er prototypen på R2D2 fra Star Wars. Særlige kendetegn for arten:

 • Davros har skabt dem.
 • De taler sjovt.
 • De har et ét-partisystem hvor ingen er uenige.
 • The Dalek Empire kunne muligvis[3] vinde i en krig mod the Imperium of Man fra Warhammer 40.000.
 • De er ret lamme på trapper.
 • De spiser ikke børn, men dræber dem gerne.

Cybermen[]

Nej Michael Bay, det er ikke Megan Fox!

En Cyberman er en mand i en cyberdåse, deraf navnet. Cybermen er indiskutabelt[4] prototypen på C3PO fra Star Wars, men i en væsentligt mindre bøsset version.

Cybermen har nogle fordele som hverken Microsoft eller Apple kan konkurrerer med[5]:

 • De er i realiteten cyborgs.
 • De "opdaterer" mennesker ved at putte dem i cybertøj.
 • De har ingen hæmninger.
 • De er, modsat Apples reklamers påstande, 100% virus-fri.
 • De indeholder ingen statister: Britney Spears lægger stemme til 3 af dem.
 • De er lavet på en fabrik i Tyskland, hvilket forklarer kvaliteten.
 • De er genopladelige, men kan køre på AA-batterier.


En gennemsnitlig cyberman[6] er derfor mennesket overlegent på alle tænkelige punkter: de har ingen følelser, ingen ønsker om at have følelser, ingen ønsker om at ønske sig følelser (osv. Vi stopper inden det går for vidt.) De har ikke brug for sex, så de optræder ikke i De Unge Mødre, de læser ikke smuds-litteratur som Ekstra Bladet[7], de kører ikke streetraces, sover ikke, lyver ikke, dovner ikke, arbejder ikke, snyder ikke. En cyberman ER blot.


Kan de så mere? Næ.

Noter[]

 1. Helten er ikke xenofob eller noget, men han kan kun lide briter.
 2. Disclaimer: Spademanns Leksikon fralægger sig ethvert ansvar for varrige mén ved synet af figuren Donna
 3. Nope, no chance!
 4. Jo det er, drop det.
 5. Endnu, red
 6. Dvs. dem alle
 7. Men de er faktisk meget aktive på Nationen!