Du er jo et dybt plejekrævende menneske, Helgen. Sådan skal det være. Jeg synes selv det er hylende skægt at udfordre de koncepter for artikler som vi jo mere eller mindre arver fra Wikipedia. At det så til forveksling ligner et universitetsspeciale... det kan jo være at det er dér vi skal finde din inspirationskilde. Hvis man skulle køre den endnu videre kunne man skrive artiklen og bytte om på fodnoter og tekst så folk blev totalt rundbarberede, men så ville Onde eller DJ jo nok komme og dømme det som vandalisme. Super!!!--Frode Fenis 17. maj 2008, 13:42 (UTC)

He, he. Det er godt nok et helvede at læse, men det er bestemt besværet værd. Er super ide! --kurtadam 17. maj 2008, 17:22 (UTC)
Jeg vil godt høre om der er nogen der har noget imod den får en "Werthers Echte", så har vi noget at vælge mellem på Guds fødselsdag. Indtil videre er det kun DJ der har fået den for Jeppe Kofod. HelgJ60 nærmer sig hastig ridderkorset så den unge herre skal ind og hånde med dronningen.--Frode Fenis 17. maj 2008, 19:35 (UTC)

Jeg har i længere tid haft "samtalekøkken" i skuffen, men syntes bare ikke, at den blev særlig sjov. Så så jeg din "Skarntyde-rute", Frode, og hvad skuede mit øje? En fodnote[1]! Den ene fodnote førte til den anden og snart var situationen totalt ude af kontrol. :) Ligesom i Folketinget i 80'erne. (Jeg forsøgte at sætte fodnoter i fodnoterne, men det lykkedes desværre ikke). --Helgj60 18. maj 2008, 08:48 (UTC)

Jamen jeg har hørt tilstrækkeligt. Det er jo gudskelov kun Lambi og Merci-ordenen der er forsøgt en form for demokrati, en styreform som Spademanns overhovedet ikke har tradition for. SÅ DERFOR:
 Kære Helgj60. Du er hermed kandidat til Spademanns design-pris. med
 artiklen:Samtalekøkken. 

Motivation:

Artiklen tager et almindeligt emne op og bruger fodnoter til stort set alt 
i artiklen, sådan at fodnoterne fylder mere end artiklen selv. Ideen er 
ført igennem og fungerer vildt morsomt. Det her ligner enhver uselvstændig
universitetsstuderende speciale, som bare for at opnå en vis kvalitet har 
været nødt til at lade den nederste halvdel bestå at henvisninger til andre 
mere begavede personer. I artiklen her er det bedst begavede det der står i
fodnoterne. Gå med fred, grib dagen og en hilsen til søens folk.

Og nu har du sørme også vundet..

--Frode Fenis 13. sep 2008, 18:52 (UTC)

Min fulde støtte er hermed givet[2] --kurtadam 18. maj 2008, 11:21 (UTC)
Godt hovedværk skal belønnes. Jeg støtter også.--Det onde U 18. maj 2008, 12:47 (UTC)
Et helvede at læse, men genialt morsom - Også fuld støtte herfra. --DJ Platon 18. maj 2008, 18:37 (UTC)


Frode og Kurtadam i bokseringen[redigér wikikode]

Fy for satan. Sådan en gang hand-shaking før boksekampen og må den bedste mand vinde og blah, blah, blah. DJ har også efter min stadig gode chancer men overdreven politisk korrekthed kan jo godt trække ned. Vi må have nogle flere kandidater. Og til Kurtadam. Den går ikke med at nasse på Helgenens flotte ide ved at skrive et helt afsnit på. Ellers må du tilføje nogle flere fodnoter--Frode Fenis 18. maj 2008, 18:47 (UTC)
Hvorfor ikke det. Vi nasser da allesammen hele tiden??? Kan se du lige har tilføjet et helt nyt afsnit til Far til Fire. Synes du ikke at det eventuelt var noget vi kunne bringe op her først. Det kunne jo være at ikke alle var enige med dig. Ideen var at give en lille puster fra de politisk korrekte fodnoter, men jeg har samtidigt forsøgt at ramme artiklens stil i øvrigt med henvisninger til f.eks. de lydløse el-ting. Det går jo fuldstændig tabt i en selvstændig artikel. Jeg er sku utilfreds, men gider ikke en redigeringskrig. :-( --kurtadam 18. maj 2008, 21:27 (UTC)
  1. Det Onde U havde selv bedt om mere hjælp til artiklen med Fare til Fire
  2. Det er svært når man uddeler designprisen hvis folk broderer videre på artiklerne. Jeg ved godt det ikke er wiki at låse artiklerne på den måde. Men i vores tilfælde er det også for at fortælle andre: Her er en god artikel som tydeligvis er startet med en god ide, som så bare er ført igennem.
  3. Jeg synes dit indlæg er OK, jeg lagde ikke selv noget politisk i fodnote-stilen men sammenlignede derimod med specialer. DJ sagde også den er et helvede at læse, og det er så også min begejstring over artiklen. Normalt hader jeg ting som fylder, hvis ikke lige det er fordi at folk bliver mere og mere nysgerrige efter hvad der står i fodnoterne. Jeg forstår godt din ide. Du kunne tage og flytte stilen (inkl. pusteren)over i f.eks. fodnotepolitikken. Så er der håb om alle forstår pointen på samme måde. Det andet bliver lidt for indforstået.

Iøvrigt jeg har da også en gang imellem politisk sigte med det jeg skriver. Skarntyderuten er f.eks. en parodi over de initiativer der koster meget lidt at indføre(kulturkanoner, karakterskalaer etc.) og som man ikke ville savne hvis de ikke var der.
A propos Skarntyde-ryten så er det med bæven og hjertevarm fornemmelse at jeg konstaterer at Prinsesse Mary er blevet helt vild med Vollsmose. Hun går direkte efter Diana-status. Sådan skal det være. Så har man et sted hvor de tager godt imod én hvis man får lyst til at bo et nyt sted.--Frode Fenis 19. maj 2008, 04:40 (UTC)

Du forstår ikke pointen. Har Helg bedt os om ikke at pille ved artiklen? Nej, du synes artiklen skal være på en bestemt måde og vælger så at redigere mit bidrag væk. Hvorfor er din mening bedre end min? Du kunne også have valgt at skrive her og foreslå at fjerne/ændre samtale-eksemplet fordi du ikke syntes den holdt stilen eller hvad nu din begrundelse er. Så kunne vi have haft en fornuftig snak om det. Nu har du bare gjort mig sur med din "jeg bestemmer" holdning.
Eksemplet passer til artiklen netop som et politisk ukorrekt modspil og kan ikke bruges andre steder, hvor modspilsdelen så går tabt. --kurtadam 19. maj 2008, 06:40 (UTC)
For det første er du formentlig den jeg her på sitet har mindst lyst til at skændes med, da du altid har tilsvinet udvidet mine artikler med fin poesi og dejlige billeder. Jeg prøver et eller andet med at flette dialogen ind i en boks og så håber jeg at Helgj60 kan gå ind og være opmand. Han er sikkert i gang med noget om Rolf Krake eller noget andet saxomani. Jeg tror det kommer til at virke.--Frode Fenis 19. maj 2008, 14:38 (UTC)
Se, det er konstruktivt og ser også ganske godt ud. Der er lige det sædvanlige bøvl, når man har en skærm, der er mere en 14 tommer at kassen ikke kan finde sin plads i højre-siden. Men det må vi se at rette op på. --kurtadam 19. maj 2008, 15:59 (UTC)
Prøv og kig nu: Jeg har tjekket for 1280dpi.--Frode Fenis 19. maj 2008, 16:10 (UTC)

Hvis d'herrer vil tillade min utimelige indblanding vil jeg bare sige, at jeg synes tingene er faldet godt på plads nu. Familiesamtalen er vittigt skrevet og placeringen i boksen er fjong. Nu håber jeg bare, at vi alle er gode venner igen, så vi kan fortsætte vore løjer her på Spademanns. Ka' I ha' en god aften! :) --Helgj60 19. maj 2008, 20:30 (UTC)

Hellere utimelig end urimelig. Jo, tingene er faldet fint på plads - jeg skal op over halvdelen af min skærmbredde, før artiklen knækker ;-)
Både Frode og jeg føler jo stort ansvar for dine artikler, vi er bare ikke altid enige om hvordan de bedst kan plejes, men i det mindste er det længe siden jeg er blevet anklaget for hærværk. Uden at vide det, så gætter jeg på at vi udgør det grå guld her på Spademann og synes generelt vi supplerer hinanden godt. Faktisk synes jeg det er de herrer, der for alvor har sat gang i diskussionerne og super underholdning på en gang. Så det... --kurtadam 19. maj 2008, 21:09 (UTC)
Helt klart vi kan ikke bruge folk som ikke stædigt siger: Det her skal fand'me stå her. Nu virker artiklen på den måde at hvis vores begynderpublikum er stået af fra din artikel HelgJ halvvejs nede, kan de trygt søge over i Kurtadam lille klumme - det som de jo i forvejen er vant til at læse.--Frode Fenis 20. maj 2008, 05:28 (UTC)

Eksempel til efterfølgelse[redigér wikikode]

Nu, har jeg ændret tekstboksen til eksemplet, så den virker på samme måde som thumb-billeder, bare uden billede. Så nu virker der lige så godt (skidt), som billeder mht. placering osv. Ideen var at stjæle de div-klasser som thumb-billeder bruger og det virker tilsyneladende:

<div class="thumb tright"> (sætter teksten til højre)
<div class="thumbinner" style="width:235px;"> (sætter bredden til 235px)
<div class="thumbcaption">
Skriv teksten her
</div>
</div>
</div>

Der kan selvfølgelig udvides med diverse styles stadigvæk, for at få farver osv. på --kurtadam 20. maj 2008, 10:24 (UTC)

Det er meget flot tænkt og ved at bruge klasserne er teskten og formateret korrekt. --Frode Fenis 20. maj 2008, 20:01 (UTC)

Det grå guld[redigér wikikode]

Så du melder dig også ind i det grå guld. Det er jo frygteligt. Jeg ved at Fifi er lidt ældre end jeg. Hun er den eneste som har haft nosser og være sin alder bekendt. Så vidt jeg erfarer var Lhademmor omkring de 20 da han starter foretagendet, så hvis historien fortsætter må vi påregne på et eller andet tidspunkt at blivet erobret af nogle ganle 68'ere. som så virkelig kan fylde 60'er-kategorien med stanken fra fælleskøkkenet.--Frode Fenis 20. maj 2008, 20:01 (UTC)

Jaeh, relativt til flertallet af brugerne herinde i det mindste. En af de spændende ting herinde er jo at alle er mere eller mindre anonyme. Man kender folk på det de gør, ikke hvad de er. Men sprog, emnevalg og "livindsigt" afslører jo en del. Og jeg er da ikke bange for at indrømme at en af mine første koncerter var med Led Zeppelin i K.B. Hallen (jeg kan ikke huske om det var i '68 eller '69). --kurtadam 20. maj 2008, 20:20 (UTC)
Nedslående, det her er en af psyko-infantilismens højborge. Jeg kan huske i '69 var jeg skide sur over at blive vækket for at se nogle robotter hoppe rundt i en meget stor sandkasse i slow-motion tempo. Og så sagde min far: Det her er historie. Næste dag gik jeg ned og hoppede rundt i sandkassen og tænkte "Mon, jeg også kommer i fjernsynet"--Frode Fenis 20. maj 2008, 20:44 (UTC)

Noter[redigér wikikode]

  1. En dansk fod er 0,3138 meter
  2. Så må jeg holde cyklen indtil mandag, når cykelhandleren åbner
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.