Spademanns Leksikon
Læs artiklen, istedet for at lade musen hvile her DENNE ARTIKEL LIDER AF DISKOFEBER!
Denne artikel er uheldigvis blevet ramt af den uhelbredelige disko-feber.
Læs artiklen, istedet for at lade musen hvile herGlimmer. Kulørte lamper. Diskokugler. Selvlysende dansegulv. Mørke sangere som solgte platin... Ja, det er ingen overraskelse, at den alvorlige diskofeber gjorde folk skøre i hovedet

Sådan forestillede diskofolket sig, at jorden så ud: Rund og fyldt med glimmer

Således dansede man i diskotiden

30px-Cquote1 svg.png There's nothing I can do, a total eclipse of my heart 30px-Cquote2 svg.png
Bonnie Tyler om diskokuglen mellem diskolyset og hende selv


30px-Cquote1 svg.png Hot stuff! 30px-Cquote2 svg.png
Donna Summer


Aldrig har verden set en bedre tid, end i de gamle diskodage. Perioden strækker sig fra midt-70'erne til starten af 80'erne, og er om nogen synonym med liv og glade dage, grimme frisurer, glimmertøj og fremragende musik.

  • Følgende lydklip giver et glimrende eksempel på discomusikkens opbygning, samt svar på hvor den egentligt blev af:

[1]

Oprindelse[]

Diskomusikken startede tilbage i midten af 1970'erne i USA. Sandsynligvis i staten Ohio, men dette er endnu ikke blevet bekræftet af Klaus Bondam. Diskobølgen bredte sig ligeså hurtigt som aids til hele verden, og med bølgen bredte der sig samtidig en kultur med sex, narkotika, perversioner, dyresex og grimme dansemoves.

Kendte diskomusikere og -bands[]

Alle mennesker, som i dag er over 40 år og befinder sig i et ægteskab, har i sin tid været på dansegulvet for at score sin nutidige livspartner. Og sandsynligvis har man lyttet til følgende artister, hvilket især konen i forholdet erindrer, når hun ser diverse kærligheds film med hovedsageligt John Travolta som ung tyr.

Død og opstandelse[]

Mange har undret sig over hvorfor diskomusikken dog skulle ud. Mange sekter har skudt skylden på selveste Gud, og kommer med deciderede dødstrusler. Mere sandsynligt er det nok, at bagmændene bag diskomusikken, tog fra kassen. Hvilket i og for sig er fair nok, eftersom det var deres fortjeneste, da sangerne i bandsene egentlig ikke duede til andet, end at mime, og lave sexorgier.
Heldigvis findes der i dag bedre udgaver af datidens disko. Man siger således, at den vidunderlige musikgenre techno er direkte affødt af 70'ernes diskomusik.

Alicia Bridges - I Love The Nightlife

ALICIA_BRIDGES-i_love_the_nightlife

Eksempel på typisk diskomusik
Pas på med ikke at få diskofeber (igen)


Ting man let kan forveksle med begrebet "disko"[]