FANDOM


30px-Cquote1 svg Det siges, at sandhed gør mennesket frit. Sandheden alene har aldrig gjort nogen frie. Det er kun tvivl, der kan bringe mental emancipation 30px-Cquote2 svg
Anton Szandor LaVey om retorik
Texaco

Den danske gruppe Gasolin' påstås at have set mørket ved at grovstirre dette retoriske pentagram...specielt fordi underteksten var "...filling station".

Det Retoriske Pentagram er et vigtigt element i subreligionen retorik-satanisme. Den retoriske variant minder meget om alm. satanisme, med den ene undtagelse, at der ikke findes nogen fastslået bibel, eller anden form for guide. Det er i stedet op til den enkelte om at finde et medie, hvori personen på den ene eller anden måde aflæser den udvalgte genstand, for at opfatte og finde meningen med Satanisme.

Derfor er der så bred uenighed blandt tilhængerne, at de aldrig mødes for at debatere holdninger. Et af de mere ekstreme eksempler på fortolkning er en person, som fandt meningen med satanisme ved hjælp af en banan efter udløbsdatoen. "Satan er en ting, du skal acceptere og indlemme, før det er for sent. Kun da, vil Satan fremstå som godt, hvis han nydes i den tiltænkte og fulde form. Ellers bliver du syg af ham.

Et endnu dummere eksempel lyder: Meningen med satanisme, er at gå med solbriller, for at holde Mørkets Fyrste nær, og se tingene igennem ham, sådan som de er i virkeligheden. Derfor er troen også relativ ukendt, da mange tilhængere slet ikke anses for satanister, men som undslupne fra en psykiatrisk afdeling.

Satan-on-demandredigér

Én ting er der dog nogenlunde enighed om. De fleste retorik-satanister erkender, at Satan på den ene eller anden måde burde skulle kunne tilkaldes. Til dette bruges det retoriske pentagram. Det minder også meget om det traditionelle pentagram, men under ritualerne skal personen eller personerne, der vil fremkalde Satan, udføre pentagrammets fem øvelser. Man skal i ubenævnt rækkefølge[1] [2]gøre følgende:

  • Forklare, hvilket sprog, man vil henvende sig på, og helst gå i detaljer vedr. dialekter og ordvalg[3]
  • Hylde Satan og redegøre for, hvilket navn man bruger om ham, og hvorfor (dette punkt SKAL være i overensstemmelse med det forrige punkt)
  • Redegøre, hvem man selv er, om man er flere rundt om pentagrammet, hvornår man er født, stilling, fritidsinteresser, samlet værdi af frimærkesamling osv.
  • Forklare, hvordan situationen ser ud, lige nu og her. Dette et den nemmeste del af ritualet, da 90% af gangene foregår på et køkkengulv, en søndag eftermiddag.
  • Forklare, hvorfor at man ønsker fremkaldelsen. Her går det ofte galt, især hvis der er flere retorik-satanister til stede.[4]

Beeeelzebubske klonoterredigér

  1. Det, som man i den virkelige verden kalder 'vilkårlig' rækkefølge
  2. Men det lyder ikke lige så sejt som ubenævnt rækkefølge
  3. Sanskrit vil være et godt valg
  4. Og forudsat, de er ved bevidsthed!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.