Spademanns Leksikon
din mors soldater

din

Den Amerikanske Borgerkrig var en borgerkrig der blev udkæmpet i Amerika. Ingen aner i dag, præcist hvorfor dog nogen gad at kæmpe om den bunke lort, som kolonister i en årrække havde dumpet i det land, vi i dag kalder for USA[1]. Men vi ved, hvordan det gik for sig, og vi ved hvordan det endte og videre gik. Lad os først tage et kig på, hvordan det hele så ud fra starten i året 535:

Deltagerne[]

Spændingerne vokser[]

Borgerkrigens rødder synes at kunne findes i de begivenheder, der førte til Olsen-Bandens magtovertagelse i øst. Som led i Egons seneste "geniale" plan skulle der stilles mange tusinde tons tørfisk op langs grænsen til Gammel Dansk, som, i følge Egon, havde et af de sidste Franz Jäger-pengeskabe stående i deres regeringskontorer. Denne provokation gik ikke uset hen hos Gammel Dansks præsident, den energiske Jørgen fra Kim's Chips-reklamerne, og han svarede ved at stille enorme lagere af saltet sild op langs selvsamme grænse.

Samtidig indledte Olsen-Banden diplomatiske forhandlinger med Pingvinerne i syd, som havde deres egne ambitioner om at dominere handelen af kiks i hele verden. Her fik Bennys overtalelsesevne frie tøjler, og Pingvinerne blev inddraget i Egons store plan. Det blev aftalt, at så længe, Olsen-Banden fik pengeskabet og dets indhold, kunne Pingvinerne beholde resten. En rigtig dårlig handel, for resten!

Operation Æblemol[]

Tidligt om morgenen en eller anden dag angreb Olsen-Bandens styrker, støttet i syd af Pingvinerne, Gammel Dansk over en bred front. I de følgende timer blev Gammel Dansks styrker, bestående af syv flasker bitter og en enkelt grønlængerstiv soldat, løbet over ende af de enorme strømme af harskt kød, som Olsen-Banden sendte mod dem. I syd klarede Pingvinernes hær sig skammelig dårligt, idet de kun havde en halv pingvin til at sætte op imod den her meget stærke Gammel Dansk-styrke på to grønlængerstive soldater. Men da mørket faldt på, havde Olsen-Bandens styrker erobret enorme landmasser, og havde sikret sig en række vigtige forsyningspunkter på vejen mod Bitterstaden, Gammel Dansks hovedstad.

Klimakset[]

Men ud af det blå gik Monty Python pludselig til modangreb, og fik på ingen tid omringet både Olsen-Bandens og Pingvinernes styrker, som blev tilintetgjort i en gigantisk udflankingsmanøvre, som i dag huskes som "Fiskedammen". Derefter var Monty Python den absolutte overherre, men en ukendt faktor fik det hele "screwed up", som Egon udtrykte det, og det kom til at se således ud: Sådan endte det

Nødråb fra skanserne[]

<references>

Endgame for Olsen-Banden

  1. Bedre kendt som Guds Land