FANDOM


De5

Fra venstre mod højre: Djårch, Dick, Tim, Djulian og Anne.

De5b

Fra filmen "De 5 og World Trade Center".

De 5 er en serie af børnebøger skrevet fra 1942 og frem til nu. Forfatteren Enid Blyton har fået æren for dem alle sammen,[1] til trods for at over halvdelen af bøgerne er skrevet af nogle andre, ligesom samtlige film-, tv-serier-, radiospil-, skuespil-, tegnefilm-, tegneserier og computerspil[2].

Alle de mange hovedrollerredigér

Du har sandsynligvis allerede regnet det ud, men serien består af intet mindre en FEM hovedroller, samt et ustyrligt virvar af statister og bifigurer, der spænder over et vidt felt fra far til mor og fra sigøjnere til uønskede elementer.

Djulian

(Engelsk: Julian, men udtalen er med D foran.) Djulian er seriens leder og prettyboy. Alle har en mening om Djulian og alle kan lide Djulian, ikke mindst Djulian selv[3]. Djulian underkuer bevidst seriens betahan, hans bror Dick, blot for at sikre sig adgang til seriens eneste virkelige pige, Djulians og Dicks søster, Anne.

Djårch

(Engelsk: George, men det udtales faktisk "Djårch".) Djårches rigtige navn er Georgina, og hun er en meget mandhaftig pige[4], der klæder sig som en dreng, sætter håret som en dreng, taler som en dreng, bager på sin kusine Anne som en dreng, og spænder patterne ind med gazebind som en pige der virkelig gerne vil være en dreng. Djårch lider meget under sin massive transseksualitet, og det er omdrejningspunktet i adskillige bøger.

Dick

(Opkaldt efter hans rigtige far, af ham der troede at han var Dicks far). Dick er seriens betahan, og har tilsyneladende ingen anden funktion end at ligge under for seriens alfahan - Djulians - luner. Dick er ganske glad for is og orangeade[5].

Anne

Anne er seriens eneste pige, der faktisk vedstår at være en pige. Anne er den lidt forskræmte og forsigtige type, og står derfor i skærende kontrast til alle de andre. På trods af, at hun skal forstille at være Fornuftens Stemme og Moralens Vogter, stiller Anne ikke spørgsmål til at 4 unger tager alene på cykelferie i 5 uger ad gangen, inden den ældste fylder 14 år.

Tim

Vov!

Bonusvidenredigér

  • Serien starter i 1942, men ingen af ungerne påvirkes af 2. Verdenskrig.
  • I Amerikastan hedder serien ikke "Scooby Doo", men det burde den.
  • Djårch og Anne eksperimenterede med kusine/kusine-pigesex i "De 5 på Rustur", men kapitlet blev fjernet[6].
  • Tim er en schæferhund, og vil som sådan miste førligheden i hofterne inden den fylder 6 år.

Den nye serieredigér

Efter 2010, opstod en ny serie af De 5-bøger, tiltænkt voksne. Vi bringer her et udplug af titlerne:

Bunden af Tekstenredigér

  1. Enid Blyton var hendes "nom de guerre". I virkeligheden hed hun Tiny Blonde
  2. Også ser vi lige bort fra pornofilmene.
  3. Jeg kan dog ikke, for Batman er meget sejere.
  4. Som ikke vil mindes om at hun er en pige.
  5. Gammelt ord for "Appelsinsaft".
  6. Djårches strap-on var for meget for englænderne da bogen udkom i 1958.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.