FANDOM


David Handyr Cassidy, skuespiller, sanger, guitarist og habil puslespilslægger, blev født den 12. april 1950, syngende "I was born under a wandrin' star" med sin hæse, sexede stemme. Fødselslægen gav ham derpå et gedigent klask i røven, der - i modsætning til sædvane ved fødsler - lukkede kæften på ham i flere dage. Lad os se på nogle af brikkerne i hans liv, der jo sluttede så brutalt den 22. november 2017, da lægerne nægtede at give ham flere lever-transplantationer.

Davidcassidy2

Dette var meeeget vovet i 1924.

Daydreamer

The David Cassidy Julealbum, 1973.

Familiære forholdredigér

Forældreredigér

Jack Cassidy tabte i 1959 den længst verserende faderskabssag i USA's historie, da han helt exceptionelt blev dømt som værende far til David, selv om han kun havde deltaget som solist ved noget russisk gruppesex[1] i New York i 1949. Ingen ved hvem Davids mor er, da der var 59 kvinder tilstede ved det før omtalte gruppeknald, alle for stenede til bemærke en graviditet.

Familien Partridgeredigér

Men David voksede altså op, og søgte på grund af sine nederen familieforhold tilflugt i The Partridge Family, en amerikansk musikal/komedie-tv-serie, hvor han spillede familiens unge datter, Keith. Her fik den unge David virkelig følelsen af at høre til, ikke mindst fordi tv-kontrakten stavnsbandt ham til Josef Fritzl[2].

Fra 1970 til 1974 sang og dansede Partridge Family på de amerikanske tv-skærme og hitlister, indtil seertallet var nede på 110 mio., hvilket er alt for lidt for det kommercielle marked. Så måtte David gå solo.

Solokarriereredigér

Sideløbende med pladeudgivelser med Partridge Family opbyggede David en fin lille solokarriere udi det musikalske. Hans singleplader solgte i millionoplag og pigerne dånede til hans koncerter eller trampede hinanden halvt fordærvet i forsøget på at røre ved den asfalt, David angiveligt havde betrådt.

Det hele gik let hen over hovedet på os danskere, da vi ikke måtte se Partridge Family for radiorodet og kun hørte to af Davids sange på Tipparaden, hvor de i øvrigt kun nåede at blive Ugens bobler.

I 1972 kom hans karrieres højdepunkt, da han poserede nøgen[3] på forsiden af Rolling Stone Magazine, hvilket sendte oplaget godt i vejret.

Ind imellem skuespilkarrieren og den musikalske karriere blev der også tid til hans hobby: Puslespilslægning! I 1973 lagde han et puslespil på bordet i sit havehus, i 1978 lagde han et andet i et skab i bryggerset og så sent som i 2006 forlagde han et puslespil med en sød lille rapand et eller andet sted i udhuset og genfandt det først i 2009.

Men tilbage til karrieren. Den holdt sig helt til 1974, hvor Davids store fanskare var vokset fra ham og gået over til Barbie-dukker og - i sjældnere tilfælde - til rigtige drenge. Derfor vendte han sig til scenen, hvor han har haft flere store succeser, ikke mindst som Mester Jakel i Bakkens opførelse af Nøddeknækkeren. Hans uforglemmelige, men ulønnede optræden som Fuld exstjerne der pisser på en politibetjent, mens han skider i bukserne indbragte ham desuden 3.000 § i America's Funniest Homo Videos.

I dag I gårredigér

Ifølge hans egen hjemmeside har han stadig en stor fanskare og sælger rigtig mange plader. Den dag i dag er han blandt verdens største stjerner. Som alle andre exbørnestjerner er David i dag fattig som en kirkerotte. Partridge Family omsatte for 500 mio. §, David tjente 15.000 § på fire års arbejde.

Selvbiografiredigér

I 2007 udgav David sin selvbiografi, der handler om ham selv. Bortset fra, at han overdriver sin sexuelle formåen, sin betydning for den musikalske udvikling i det tyske undergrundsjodlemiljø og sit stofmisbrug, er bogen en lødig fremstilling af det for mange ukendte undergrundspuslespilsmiljø, vi jo ved findes i amerikanske forstæder.

Død og bortgangredigér

Selv om David næppe ville kalde sig selv for en alkoholiker, så måtte han alligevel sande, at der skulle en komplet nyre- og levertransplantation til, hvis han ikke skulle dø af organsvigt. Men ak nej, lægerne sagde niksenbiksen og at otte levertransplantationer måtte være nok. "Det er da bare helt OK, så går jeg sgudda bare i koma, ka' I ha' det, fulde svin!" sagde stakkels David og drak that fatal glass of beer der satte hans organer ud af spillet. Nat, nat!

Diskografiredigér

  • David Cassidy: Daydreamer
  • Bravo Präsentiert David Cassidy: Daydreamer
  • Daydreamer - The Best of David Cassidy
  • Daydreamer and other Great Hits

En lille fræk videoredigér

David Cassidy, Wembley 2007 - Daydreamer

David Cassidy, Wembley 2007 - Daydreamer

Strøtanker, der har brug for at være lidt aleneredigér

  1. Princippet er det samme som i russisk roulette. Alle kvinderne får en p-pille, men een af dem er en kalktablet.
  2. Josef Fritzl flyttede senere til Østrig, hvor han startede The Fritzl Familiy.
  3. Fra bæltestedet og op.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.