FANDOMI 70'erne havde Dansktoppen sin storhedstid med Grauballemanden. Man behøvede ikke engang at kunne engelsk fordi en ond mand som hed Thøger Olesen sad og oversatte alle sangene til dansk, så unge lyttere ikke skulle fristes til at lytte til anglo-saksiske kunstnere som ville omvælte samfundet, ryge hash og have gruppesex.

Det gjorde at mange kunstnere fik en kort karriere, men der iblandt var der de store hvor det først var i eftertiden at deres kunstneriske begavelser blev anerkendt, da det jo bagefter kom frem at de havde sunget hits som var lånt af Carpenters og Neil Sedaka (Det er jo ligesom en form for doping - succes på en ulden baggrund). Blandt kvinderne er de store kunstnere i dag kendt som Dansktoppens heltinder.Spademanns top-4 over de største heltinder redigér

Birthe Kjær redigér

BirtheKjaer Birthe Kjær er sammen med John Mogensen den ultimativt største dansktopkunstner som har eksisteret.

Ved at udstille sin hudløse hengivenhed overfor blokvognsangerindens arbejdsvilkår og på den måde tage afstand fra den glamourtilværelse Johnny Reimars piger blev lovet, har hun til stadighed vundet nye aldersgrupper som sine fans på danske markedspladser og dyrskuer. Ligesom Rihanna er der stadig ingen som har opdaget at hun ikke kan synge - men hvad gør det når hun kan underholde.

Dorthe Kollo redigér

Kollo
Dorthe
Lille Dorthe startede i en meget ung alder og fik tilmed en tysk operasanger på krogen og en lystgård på Samsø. Hun er ligesom Birthe den eneste som formåede at holde sig fri af impressarioens skygge


Birgit Lystager redigér

Birgit
Birgit
Birgit Lystager var ubetinget den lækreste sild af dem allesammen, men da sex jo ikke var et tema i borgerlige univers m.m. man skulle have flere børn, var det Birgits lyse fortolkninger med en nærmest humoristisk indleven.

Hendes største hit blev vel nok "Smilende Sussi", der stadig er populært. Sidst ved Toldvæsenets 1500 års jubilæum, hvor den til lejligheden var omdøbt til "Smuglende Sissi".

Derudover har hun indspillet samtlige Carpenters sange på dansk.

"Vores eget lille sted" hedder "Sá Marina" på brasiliansk[1] (som betyder "hendes lystbådehavn")

Ulla Pia redigér

Ullapia
Ullapia
Ulla Pia var den mørke sangerinde med det skarpe udtryk. Da 80'erne kom var hun færdig som sangerinde og må betragtes et decideret ringvrag. Som bekendt var hun præmien i Stereotest hvilket gjorde hende temmelig schizofren til sidst. Hun lever af royalties fra hendes super-hit "Ding-dong-super-duper-sing-song-fini-mini-flower-power-tøj" som hun ved et uheld havde kommet til at skrive teksten til.

Andre sangerinder redigér

For at visse nostalgikere ikke skal blive stødte har vi nævnt de andre

  • Susanne Lana ("Hvis tårer var guld", "Søde sommerminder")
  • Anette Klingenberg ("Mini-max", "Snart er du mere end 17 år")
  • Mette fra Århus ("Slabadubadelle", "Hjerter af honning")
  • Elisabeth Edberg ("E viva España")

plus alle dem som Johnny Reimar fik lokket til.


Singlenoter redigér

  1. Som tak for at få lov at låne Marcelo som bøssetangoinstruktør kommer her en lækker brasilianerinde
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.