FANDOM


"50 år med smøger, guldbajere, sildemadder og støv fra asfalt har sgu' - HOST! HOST! - aldrig påvirket mig negativt, så kom ikke her med jeres middelklasse-lort!"

~ Asfaltarbejderen Kaj om de generelle tendenser i samfundet.


Danskernes sundhed er noget politikere-, læger-, speltkusser- og andet udskud interesserer sig indgående for[1].

Men hvad er det så?redigér

Lige præcis dette spørgsmål, er noget der forvirrer både myndighederne[2] og alle os andre lønslaver, for det er ikke sådan lige til at besvare.

Fysisk sundhed
De kloge hoveder[3] er ret enige om denne. De siger[4], at dumme ting som heroin i blodårerne, Ebola på rullepølsen og russisk roulette kan have en relativt uheldig indvirkning på ens fysiske tilstand.
Psykisk sundhed
Her bliver den straks værre, for ingen lader til at være enige om noget som helst. Transseksuelle regnedes frem til 2017 som psykisk syge - af psykiatrien men ikke af politikerne[5], kvinders seksualitet regnes som sund uanset hvilken form den viser sig i medens mænds seksualitet altid er syg og afstumpet, med mindre den rettes mod eget køn.

Der hvor det virker som om, at alle de kloge aber virkelig har drukket af natpotten, er når man tænker over problemet ved at udnævne seksualitet til en vigtig bestanddel af danskernes sundhed, for hvordan skal man egentlig forholde sig til det: Er man usund, hvis man mener, at manden/konen/osv. er lidt kedelig på lagenet[6]? Er man usund hvis man dyrker sex hver dag-, én gang om dagen eller slet ikke? Skal myndighederne til at levere sex på Statens regning til alle dem der ikke får noget, og hvad så med de prostituerede - er de sunde eller usunde???

Børnredigér

Hvad med dem!? Er de sunde eller usunde hvis de ikke dyrker sex? Skal pædofili-ofre pludselig føjes til listen over "Særligt Sunde Danskere", eller træder seksualiteten først ind når barnet selv bliver nysgerrig[7]?

Parafilierredigér

Hvordan forholder man sig til folk der f.eks. tænder på rottweilere - skal flere ministerier til at slås om hundens tarv kontra ejerens påståede "sundhed"[8] Hvordan med folk der tænder på fødder: skal der lovgives om særligt fodtøj, at de kan få udlevet deres sindssyge fantasier og dermed blive "sunde"?

Spademanns guide til danskernes sundhedredigér

 1. Lad være med at sprøjte ulovlige præparater ind i blodet, medmindre du ønsker at ende i rendestenen.
 2. Lad være med at dyrke sex[9].

Sunde tingredigér

 1. For speltkussernes vedkommende, er det dog kun for eget afkom.
 2. I særdeleshed speltkusserne.
 3. For én eneste enkeltstående gangs skyld, hentydes der ikke til Spademanns Leksikon.
 4. Eller rettere påstår.
 5. Bortset fra alle andre end Enhedslisten og De Radikale.
 6. Eller oppe ad rutsjebanenen i Tivoli.
 7. 6-7 årsalderen, red.
 8. Spademanns råd: er man til dyr er man i dén grad usund.
 9. Det er muligt at myndighederne og Danmarks såkaldte sexologer ikke har opdaget det, men Spademanns Leksikon anerkender, at man kan DØ af kønslig omgang! Vi nævner i flæng: HIV, AIDS, Børn (f.eks. Peter Lundin) og hård - men utvivlsomt sjov - S/M.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.