Spademanns Leksikon

Dansk lærer []

Image0-43.preview.jpg

Et mytisk væsen, som besidder overnaturlige ever til at benytte komma korrekt, endda også rent verbalt i daglig tale. Dansk læreren besider mange spændende færdigheder og kompetancer, der i blandt er dansk læreren specielt god til, at få alle mulige andre historier ud af en enkelt tekst, klappe stavelser og få tekster som rent sprogligt er det vi andre ville kalde "volapyk" (bedre kendt som digte)  til, at have en sammenhæng. Dansk læreren vil også ofte udtrykke sin undertrygte sexualitet ved, at få eventyr og alt med blomter til, at handle om sex. Tekst analyse er et af dansk lærerens foretrukne redskaber, det kan vende op og ned på alt og få en hver tekst, uanset skrive stil, til at blive til et ukendt antal ting som det aldrig har været, en gang formåede en dansk lærer enda, at omdanne et system digt til et reservehjul, som passer til en fiat panda.


Dansk læren om H.C. Andersen:

"Han var en værre én! - han skulle ikke gå to gange rundt om min seng"

Men når alt kommer til alt så er og bliver dansk lærens store idol Dan Turell, dansk læren er som besat, faktisk helt tryllebundet af de digte, som han skrev under indflydelse af alkohol og euforiserende stoffer samt mandens komplet manglende evne til, at sætte et komma! Om de manglende kommaer udtaler dansk læren i en meget vred tone!  -"Hvem har dog også behov for, at træke vejret når de læser?!" 

En anden mindre kendt "slang" betegnelse for dansk læren er "grammarnazi".Sådan spotter du dansk læreren

Dansk læreren vil ligne noget fra en svunden tid, for det meste er den tid 70'erne. En anden måde hvorpå dansk læreren skiller sig ud fra mængden er, at de er unaturligt glade, har et mistænkeligt højt humør også er dansk læreren mildest talt unaturligt opstemt over digt samlinger og novelle samlinger. Du vil have bedst mulighed for, at spotte dansk læren i deres naturlige omgivelser, som oftest er på lokale folkeskoler, biblioteket eller føtex. En begejstret Helle Helle udtaler om dansk læreren: 

"Hun formår at få mere ud af mine tekster end jeg gør!"


Dan Turell om hans dansk lærerinde:

"Hun skulle have været taxichauffør..."