FANDOM


Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Sagnkongen Dan.

Dan©[1] var ikke alene konge, men lagde navn til Danmark, Danfoss og Dannebrog, hvilket gør ham til den første konge, der var et indregistreret varemærke. Han levede for længe siden og var søn af Humble, der senere blev udødeliggjort i musikgruppen Humble Pie. Da Dan® ikke var kristen, er der ingen der tror et ord af det, der er skrevet om ham.

Var han ikke svensker?redigér

Nej, han var bare almindelig fuld. Men han kom fra Sverige oprindeligt (nogen unavngivne kilder påstår han hed Sverre til mellemnavn) og styrede med hård hånd over Sjælland, Møn og Lolland-Falster. Dette rige kaldtes Withesleth. Eller Videslev på nudansk.

Hvad så med Jylland?redigér

Dania

Dans® lommekort var en sten på 7,5 kg. Bemærk hvordan man på den tid klarede sig uden alle de dyre broprojekter.

Ja, ja, vi kommer te'et, rolig nu - sikke kissejaw. Jyderne lå i lidt nabobøvl med de dersens tyskere fra Tyskland over nogen bilvrag, der spolerede tyskernes udsigt over Skåne, Halland og Blekinge og jyderne nægtede at sætte et pænt hegn op, de var reserveret til Skagen.

30px-Cquote1 svg
Fjernen Sie bitte dem Bilwragh! Nichts? Dan® kommt wir runter og sparken Ihren grosse Jütisches Nuhmse!
30px-Cquote2 svg
Sure tyskere med grim udsigt

Nu gik jyderne i panik. De kunne selvfølgelig bare rydde op i deres baghave, men det gad de alligevel ligegodt ikke. Så kom en af dem på en idé:

30px-Cquote1 svg
Wi ringer æfter Dan®! Så ka han tæwe æ tyskaaar ow så fåhr han bar di hiel!
30px-Cquote2 svg
En gæv jyde, der ikke gad rydde op

Og sådan blev det. Dan® og hans gæve gallere sjællændere kom og tyskede tæskerne ved Kohave og fik som tak hele Jylland forærende. I stedet for at kalde sig konge over Sjælland, Møn, Lolland Falster og Jylland, anbefalede Dan®s spindoktorer, at han kaldte hele møget for ... (kunstpause - tæl venligst til 5, inden du læser videre) Dania®. Ha! Du troede lige det var Danland®, hva'? Ha!

Hvad så med Fyn?redigér

Fyn var s'gu sin egen. Ligesom i dag, hvor Fyn stort set er momsfrit område[2].

Hva så mæ Bornholm? redigér

Se det er en helt anden historie, den gemmer vi til Hammershus.

Danernes landredigér

Dette ultrakorte navn (Dania, hvis du allerede har glemt det). gav dog en større krise i Dansk Runeriarbejderforening, hvor man fik løn efter antallet af runer:

30px-Cquote1 svg
Det navn er for kort! Find på noget længere! Hvordan skal vi forvandle sten til brød, når I bruger så korte ord? Udbyttere! Kapitalister! Sorte hunde!
30px-Cquote2 svg
Runeristernes formand, Rune T. Kidde

Derefter skiftede landet navn til (kunstpause igen - tæl til 3) Dacia©! Ha! Der fik vi dig igen, mand! Opkaldt efter bilvragene fra før, du! Ha! Men ak. Ved overenskomstforhandlingerne i 917 fik runeristerne, der nu var blevet optaget i LO, deres krav igennem om et endnu længere navn - (kunstpause - tæl til 2) Danmark®! Ha! Nu troede du garantrisse at det var noget andet, hva'? Ha!

Hvor er han så blevet af?redigér

Man mener med bestemthed, at han er død. Han ligger begravet lidt syd for Slesvig liiiige efter Dannevirke - ved Kovirke. Danhøjene kalder man det. Det er nu på tyske hænder. Så det hele nyttede alligevel ikke noget.

30px-Cquote1 svg
Slesvig? Det tror jeg nok vi gør!
30px-Cquote2 svg
Dansk stand-up komiker, der prøver at være morsom på Dan®s bekostning

Morale

Danmark måtte hente hjælp i Sverige for at tæve tyskerne. Måske et tip til landsholdet, herr Morten Olsen?

Er han ikke bare et sagn, ham Dan®?redigér

Kong Dan® omtales bl.a. i Lejrekrøniken, Ynglingesaga og Saxo Grammaticus' Gesta Danorum[3]. Han er også omtalt på Spademanns. Så hvad er du i tvivl om?

Se ogsåredigér

Meget vigtige og akademisk korrekt fodnoterredigér

  1. Dan© er et indregistreret varemærke. Derfor må du betale 25 øre for at sige ord som såDan©, hvorDan© osv. Pengene skal overføres til en efterkommer af Dan©, udpeget af Dan©sk Varemærkebeskyttelsesforening. Eller mig. Det sidste er det nemmeste. Bare læg dem i hatten, når du går forbi.
  2. Og skattefrit, hvis der stod til Ny Alliance
  3. Dette er dog ikke nok til at berolige kildekritikerne. Hvis kongen ikke findes på Google, så eksisterer han bare ikke! Basta!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.