FANDOM


"Den mest uhyggelige lyd i verden er, når det banker på ens dør.
Hvem eller hvad er det, som står derude og vil ind?[1]
Er der mon blot én eller er de flere?
Hvordan fandt de mig i det hele taget og hvor meget ved de mon?"

~ Stein Bagger om de flokke af kreditorer vampyrer, varulve og varylere, som efterstræber hans og Reimer Bos penge blod


Pink door

En moderne dør i nyklassicistisk stil. Har du ikke sådan en, så må du ubetinget ud og købe en! Straks! NU! (den pink farve er obligatorisk)

Dørbank

Døren ind til Det Ovale Kontor i Det Hvide Hus. Den traditionelle klokke er blevet erstattet af klunker

En dør (latin: puerta; oldgræsk: κύβος) er et redskab i hverdagens tumult. Den er defineret ved at kunne åbnes og lukkes, samt at kunne give adgang for normalt gående personer, som er i besiddelse af deres bipedale og manuelle fakulteter. Som regel er døre rektangulære, og ganske ofte er de fremstillet af træ. Desuden kan døre være forsynet med håndtag, lås og nøglehuller, ligesom der ofte sidder en brevsprække og måske en dørhammer på yderdøre.[2] Døren har en vigtig funktion i samfundet, da den indelukker, udelukker, afgrænser og oplukker nye muligheder i livet. Døre kan have mange farver, men ses som oftest i dybrød, blågrøn, lysehvid eller mørkehvid, guld, rubin eller plasticfarvet.

Døren til erkendelse

"There are things known and there are things unknown, and in between are the doors of perception [1]"

~ John Donne om at være omtumlet, efter at være ramlet ind i en dør


Efter at den britiske forfatter Aldous Huxley engang spiste nogle mescalinkaktus, som var blevet til overs efter 2. verdenskrig, så udgav han i 1954 bogen "Erkendelsens Døre", som handlede om hans oplevelser i eventyrland. Dette inspirerede senere den amerikanske popgruppe The Doors til at tage en masse stoffer, skrive nogle tekster, tage nogle flere stoffer, og så udgive en plade. Men nogle døre skal man ikke gå ind ad,[3] nogle stoffer skal man lade ligge, og nogle tekster er en vederstyggelighed for Herren ...


[4]

Døren til noteverdenen

 1. Best case scenario: Hende den lækre fra parallelklassen - worst case: Thomas Helmig
 2. til gengæld er det ikke så hyppigt med vinduer i yderdøre; i hvert fald ikke i forhold til franske døre
 3. eller af - hedder det ad eller af?
 4. Oprindelse

  Døren blev opfundet ved et tilfælde da en mand 2800 år f.kr. satte en planke op foran sin hule. Denne planke var dybt beundret af de andre mennesker fordi det var en så velskabt en planke. En dag var den desværre medvirkende til et uheld, da en mand kom til at løbe ind i den, meget hårdt.

  Det kostede ham livet.

  Siden har denne slags planker været kendt som: dræbende og ødelæggende redskab. Men da dette er virkeligt svært at sige hurtigt bliver det ofte forkortet som D.Ø.R.

  Døren åbnes og lukkes af en funktion af et dørhåndtag, som blev opfundet af verdens første indbrudstyv, Pontus Pilatus, da han fik brug for at åbne hans hoveddør.

  Anvendelse

  Døren i dag, bruges til rigtig mange ting. Til at masse fingre, til udtryk om hvordan man synes andre mennesker, til at bruge som slæde. Russerne bruger den dog ikke. De har ikke opdaget den endnu. De løber bare ind i muren til det andet rum for at håbe på at komme igennem. De kan dog ikke mærke noget, fordi de drikker for meget VODKA! Den russiske udtalelse er: Vrrrrrooooddddkraaaaaaaaaa Vrrrrrooooddddkraaaaaaaaaa

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.