FANDOM


Dårekiste

En typisk dårekiste[1], af den type dine forfædre- og mødre levede, døde og blev undfanget i.

Dårekiste er et fint, ædelt og dækkende ord for et sted man i de gode gamle dage opbevarede folk der havde for meget fis i kasketten til at færdes blandt andre, men for lidt fis i kasketten til at dø af skørbug på en-eller-anden nytteløs rejse til Ceylon.

Forskellige Dårekisterredigér

Flugtsikre Rum
De mest luksuriøse dårekister[2] var små lukkede rum, såkaldte "Celler"[3] hvor der var et bord, en seng og et lokum der ledte ud gennem et hul i muren. Her kunne de sindssyge med penge så nyde livet uden frisk luft, men med rig mulighed for at grave huller i muren ved at dunke panden ind i skidtet til der går hul[4].
Små, flugtsikre rum
Denne version var den mest almindelige form for dårekiste fra 1600-tallet og frem. Det var en fin celle på maksimalt 1 kvadratmeter, hvori man puttede en "seng"[5] og et hul i muren hvor man kunne skide ud af væggen. Her kunne de sindssyge så sidde i deres egen afføring og forsøge at male væggene med , kravle ud af deres hud og hvad man nu ellers fik tiden til at gå med[6].
Egentlige Kister
Dette er kategorien på billedet! En blanding mellem en skibskiste og en kravlegård, hvor alle de fattige sindssyge kunne ligge og kaste afføring efter hinanden og tilskuerne. Kisterne var placeret så snedigt, at de ikke kunne nå hinanden, men til gengæld alle andre, således at de med logiske tilråb som f.eks. "Vraaah, kom her - lås mit løg!" og "Min hud klør på indersiden, vraah, giv mig din!" for slet ikke at tale om "Luk mig ud - Gud kan ikke selv bære sine kufferter ud af S-toget!", kunne charmere flest muligt til at komme hen og blive gnubbet ind i lort, bidt og kneppet op ad benene[7].
Spademanns Dårekiste
Denne version er ret ny[8], og bliver foreslået for Åndssvageforsorgen Statspsykiatrien ca. en gang om ugen. Kort fortalt, er det en blanding mellem en dykkerklokke og en kirkeklokke, hvor man sætter alle der læser wikipedia de sindssyge ind i hver sin klokke. Hver gang den åndsforkrøblede sindssyge siger noget tåbeligt, tér sig irrationelt eller en sygeplejerske keder sig, da skal man tage en lægtehammer og tæske løs på dårekisten indtil idioten i klokken den sindssyge enten bliver rask eller i det mindste holder sin kæft og udvikler nogle traumer der gør at vedkommende stopper med at støje.

Se ogsåredigér

Indespærrede Noterredigér

  1. Denne model kan opleves i filmen "Amadeus"
  2. Sjovt nok dem til overklassens hysteriske kvinder sindssyge.
  3. Opkaldt efter munkenes soveværelser.
  4. I muren eller kraniet, det er vel ét fedt.
  5. Bestående af en halmpude fyldt med lus.
  6. Kravle ind i sin hud, hvis en tidligere plan var lykkedes!
  7. Uanset køn i dårekisten.
  8. Og er designet med hjælp fra 32 forskellige Spademænd!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.