En cyklist er en person som befinder sig på en cykel. Ud over ejerskabet - eller tyveriet af en cykel, kræver det ikke yderligere forudsætninger at blive cyklist. Dog må det anses som en fordel at have ben og balanceevne. Det kan dog også være en fordel at være ren, inden man skal ud på den helt store cykeltur.
Det er ikke en fordel at have et hoved, så det bliver ofte efterladt hjemme af en del cyklister.

Cyklist-idiot.jpg

Cyklistkarakteristika[redigér | redigér wikikode]

30px-Cquote1 svg.png Jeg er så glad for min cyyyykel... 30px-Cquote2 svg.png
Cyklisten om livet


Der findes ikke to ens cyklister. Der er visse fælles træk, og alligevel en del afvigelser.

Landcyklisten[redigér | redigér wikikode]

Cyklister får altid nydt naturen og har tid til at slappe af i en ellers stresset hverdag.

Landcyklisten er ham som efter sin 6. sprit-dom har fået inddraget sit kørekort for bestandigt. Efterfølgende har politiet konfiskeret hans bil, og for at han dermed kan komme på værtshuset, må han finde en gammel damecykel, som han derefter slingrer derudaf på.

landet er cyklister ugleset, og er ved lokale love og skikke blevet degraderet til jaget vildt. Når man derfor kører i byen, er det skik og brug, at man får et par venner til at stå på ladet af sin bil og kaste øldåser efter omkringstrejfende landcyklister.
Bevares! Det kan være at det er nogle af dine tidligere drukkammerater som kommer slingrende på den gamle havelåge, men det ændrer ikke ved forhold, at de fylder op på vejen og generer ærlige mennesker i deres biler.

Når dagen er slut, er det god landmandsstil at køre et par cyklister ned på vejen hjem. Dagen efter er der sgutte nogen, der kan huske turen hjem alligevel.


Bycyklisten (homo bicilitas urbanu)[redigér | redigér wikikode]

En ægte cyklist har balance og koordinationsevne. Man har vel ikke set cykelløb i tv til ingen nytte?

Bycyklisten anvender sin cykel som et transportredskab mellem deres daglige gøremål. Det kan være til- eller fra arbejde, eller på vejen til en café eller hjem fra byen.

I byen er bycyklisten fysisk og mentalt hævet over alle øvrige trafikanter, og har således altid retten på sin side! Fysiske indretninger så som trafiklys og fodgængerfelter er udelukkende etableret for at chikanere bycyklisten.

Det væsentligste ved bycyklisten er "hipster-faktoren". Det henstår til stadighed i uvisheden, om det er moderne at køre på en gammel minicykel med en overdimensioneret ringeklokke, eller om det er moderne at køre på en udrangeret racercykel med stelnummeret filet bort.
Hos bycyklisten er cykelhjelme og sikkerhedsanordninger groft umoderne. Hvis man bliver pløjet ned af en svingende lastbil, så er det jo lastbilen som har vigepligten. Dermed har bycyklisten retten på sin side!

Blandt bycyklisterne finder man også cykeltaxien - et redskab der repræsenterer langt det værste fra alle verdener. Desuden tilhører Cykelbanden (Den Århusianske Cykel Mafia) også bycyklisterne.

Medlemmet af Dansk Cyklist Forbund[redigér | redigér wikikode]

"Din evnesvage facist! Hvad fanden laver du, at stoppe mig!? Har du ikke nogle virkelige forbrydelser, som du skal opklare!? Det er da for fanden ikke min skyld, at det sindssyge trafiklys lyser i alverdens farver!? Og i øvrigt er det min by!!"

Hvis man er bycyklist og folkeskolelærer, så kan man være medlem af "Dansk Cyklist Forbund". Forbundet er oprettet i 1905, og brugte de første 20-25 år på at få ændret sprogvanerne fra bruge "Velocipede" til senere "Cykel"[1] og senere endnu bare: "cykel".
Kombinationen af bredrøvede dansklærere og moderne lingvistik har været den sidste væsentlige bedrift for Dansk Cyklist Forbund.

Op gennem 1980'erne førte Dansk Cyklist Forbund en kampagne for nedlæggelsen af Frederiksberg og at bilerne skulle ud af byen. Senere har deres studiekreds forfattet denne 5-punktsplan:

  1. Bødeblokkene op i røvenpolitiet.
  2. Politiet ind i bilerme.
  3. Bilerne ud af byen.
  4. Og fodgængerne med!
  5. Og politikerne!

Dog også med den undtagelse:

  1. Gælder ikke politikere som cykler og stemmer for nedlæggelsen af alle veje, bump, trafiklys, fodgængerfelter, boliger, fodgængere, butikker med skilte foran, søer og dyr.

Hvad har man ellers en interesseorganisation til?

Men så er der lige et særligt kendetegn ved medlemmer af Dansk Cyklist Forbund:

  • 2 gange om året - til foråret og til efteråret - laver politiet en "cyklistrazzia", hvor de uddeler bøder til cyklister som kører over for rødt, kører på fortovene og opfører sig afsindigt i trafikken.
  • 2 gange om året - til foråret og til efteråret - beklager Dansk Cyklist Forbund sig helt vildt over "politiets hæmningsløse jagt på cyklisterne".

Da scenariet har gentaget sig hvert eneste år i de seneste mange år, må det store antal bøder skyldes politiets vanvittige regler, og da så sandelig ikke at cyklistkulturen bliver værre og værre.
Specielt ikke hvis man spørger "Dansk Cyklist Forbund".

Racercyklisten[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Cykelrytter.


Færdselsloven § 15: Kørende skal under hensyntagen til anden færdsel og forholdene i øvrigt holde så langt til højre som muligt. Undtaget herfor er folk i spraglet tøj, og folk som kan redegøre for retfærdigheden i, at færdselsloven ikke gælder dem.

Racercyklisten er manden eller damen, der aldrig fik opfyldt sin drøm om at køre Tour de France. For at kompensere[2] for denne mangel i livet, køber racercyklisten cykeltøj i rigelige mængder. Jo flere firmaer som han/hun kan reklamere for, jo mere er vedkommende villig til at betale for at få lov til at bære det. På trods af dette, blev der i 2004 solgt mange gange flere "Team Easy On" cykeltrøjer, end der blev solgt "Tiscali/CSC/Festina/Christina-Onfone/..." cykeltrøjer.
Dette forhold beviser intet om mulig selvironi hos racercyklisten. Det beviser blot, at der er langt flere "motionscyklister" som er villige til at tage doping, end man lige går rundt og tror.

Racercyklisterne findes både i byen og på landet. Fælles for dem alle er, at de aldrig kunne finde på at holde til højre, benytte cykelstien, overholde vigepligten eller følge færdselsreglerne i øvrigt. De er nemlig de sande konger af vejen, og for dem er hver eneste cykeltur en kongeetape.

Blandt cyklister er Racercyklisten den mest selvretfærdige - og det endda med sikker margin ned til nummer 2!

Det er således en udbredt tese blandt specielt racercyklister, at de under alle omstændigheder må køre op til 4 side-om-side på vejene, da færdselsloven efter deres opfattelse tilgodeser dem med dette privilegium, simpelthen fordi racercyklister ikke almindeligvis kender færdselsloven.
Deres uvidenhed menes derfor at frikende dem - mener de selv...


Ordbog for cyklister[redigér | redigér wikikode]

Når man sætter sig op på en cykel, er der nogle prioriteter som bør være i orden. Det vigtigste er selvfølgelig tøjet, og straks herefter kommer tiltaleformen. Uden den er man ilde stedt i trafikken, og når man af aerodynamiske årsager har fjernet sin cykelklokke, så er det en absolut nødvendighed, at man kan titulere omverden med de rette ord. Derfor har vi lavet en liste:

Landcyklisten Bycyklisten
Vær venlig at trække lidt til højre. Din sindsyge kegle! Se dig dog for og skrid ad helvede til!
Der er grønt for dig, så jeg holder tilbage. Sindsyge kælling! Tag din lorteunge og din skide barnevogn og skrid ind på fortovet. Hvad fanden tror du ellers at sådan et er til?
Det er min fejl! Fortovet er ikke for cykler. Vææææææææk! Så se dig dog for!
Javel hr. betjent. Det er en fejl at jeg kørte over for rødt! Hvad laver du!? Nu kommer jeg for sent til spinning på grund af DIG! Hvad hedder din chef!?
Jeg så slet ikke din hund. Er alt ok? Du og din køter skulle bare udryddes! Er du klar over, at denne gågade udelukkende er for cykler!?


Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. Udtales "Cikel".
  2. Og meget ofte: overkompensere.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.