FANDOM


Cykelhold

De her er så vidt vides ikke kommet længere

Kvalitetsvurdering

...og det er ham her heller ikke

En cykelrytter er et af de underfundigste dyr i den danske fauna. Den er et udpræget flokdyr, men ses også gerne i ensom majestæt. Men uanset i hvilken konstellation man spotter en cykelrytter, vil den næsten altid fremstå som et skadedyr. Dette skyldes dens evne til at stikke af fra de reservater, staten så velvilligt har stillet til rådighed. Disse reservater kaldes i folkemunde for cykelstier, og der findes tusinder af kilometer af dem, alene i Danmark. Men en cykelrytter er ikke sådan til at tæmme og ender typisk i halmballer og rabatten.

Klædedragten redigér

Noget af det mest interessante ved cykelrytteren, er dens klædedragt og kropsbygning. Klædedragten er yderst farverig og sidder som støbt til den bodegamuskuløse krop. De skrigende farver, bruges til at gøre opmærksom på sig selv - men sandelig også til at skræmme andre cykelryttere, og tiltrække hunner. Afhængig af hvilken art af cykelryttere man støder på, kan det hænde, at hovedet er udstyret med en hjelm. Dette kaldes en cykelhjelm. Det ses altid på en Fahrradius Intelligentus, men aldrig på en Fahrradius Moronius.

Det er i øvrigt altid vigtig at vide hvilken art man møder - da de er meget forskellige i temperament, hurtighed og kløgtighed.

Der er ikke den store forskel på hunnernes og hannernes klædedragt. Dette skyldes at en cykelrytter, er en voksen udgave af en cyklist. Hunnerne har derfor ikke længere evnen til at være drægtige og hannerne har mistet evnen til at forplante sig.
De har med andre ord ikke længere unger der skal beskyttes mod rovdyr - og kan derfor gøre sig så bemærkede de ønsker.

Udbredelse redigér

Der findes ingen tal for, hvor mange cykelryttere der i øjeblikket i Danmark. Men formanden for FDM (Foreningen af Danske Motorbøller), Villy Søvndahl, udtaler: "Der er alt for mange".

Se også redigér

Cykelbukser
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.