Spademanns Leksikon

Fidel Castro alias Kong Cuba

Cuba er et en socialistisk højborg beliggende syd for Florida, USA. Landet er del af den tidligere Sovjetunion og udgjorde på daværende tidspunkt en enorm trussel mod USA. Landet var frem til 2017 bevæbnet med over 400 millioner cubanske cigarer der samlet set indholdte antændelige tobaksblade nok til at futte det meste af Randers af.

Landet opererer med sin egen version af socialismen kaldet "Den Cubanske Socialisme". Den følger tre grunddoktriner:

  1. Personlig udvikling. Denne doktrin forbyder al personlig udvikling. Alle borgere på Cuba accepteres i samfundet og fastholdes i den sociale klasse træl. Denne doktrin forsvares med at nogle mennesker som tjener mange penge virker ulykkelige, mens nogle mennesker som ingen penge tjener virker glade. Derfor er det bedst ikke at tjene for meget. Der er derfor to statusniveauer på Cuba - træl og tjenestemand.
  2. Statens suverænitet. Denne doktrin adskiller de svage fra de meget, meget svage. En tjenestemand har f.eks. to ting som kan betragtes som betydningsfulde: Et liv og en plovmand. En træl har ingen af delene og kan derfor betragtes som frarøvet alt.
  3. USA's ondskab. Denne doktrin fastholder at enhver handling USA måtte udøve som påvirker Cuba på den ene eller anden måde er af det onde. Den amerikanske økonomiske model fordrer et samfund i forfald, mens den cubanske model er upåvirkelig, da Cuba allerede er forfaldet og derfor ikke kan blive ringere.