FANDOM


"Six Poppin' Five Droppin', mothafucca!"

~ Crips om tal


"SlobK BKitches bKe dead!"

~ Crips om Bloods-medlemmer


"Ckrab BitcKhes!"

~ Bloods om Crips


The Crips bedre kendt som Crips er en amerikansk bande hovedsagelig bestående af negere. De er kendt for at kunne lide farven blå rigtig meget, men hader farven rød så meget, at de skyder og smadrer alle son bærer rødt tøj. De holder oprindeligt til i Californien, men har efterfølgende spredt sig til hele USA.

Starten på "The Crips"redigér

I slutningen af 60'erne efter Malcolm X' og Martin Luther Kings død, samt borgerretighedsbevægelsens opløsning, var mange negere i USA meget mugne på hvide mennesker, som de beskyldte for at hade dem. I de sorte ghettoer i Los Angeles udvekslede beboerne konspirationsteorier om, at hvide mennesker brugte politiet til at kontrollere dem og holde dem under fode. Derfor besluttede de for at grundlægge deres eget neger-politi. Den første neger-politikommissær var Raymond Lee "Ray-Ray" Washington, som straks begyndte at hverve flere medlemmer til organisationen. Det var under dette arbejde, at han i 1970 stødte ind i Stanley "Tookie" Williams, som havde fået samme idé. De to kommissærer satte deres organisationer sammen, og smadrede politiet hver gang de forsøgte at patruljere i deres områder. Neger-politiet mente at en koreansk købmandsforretning i Compton holdt med politiet, og besluttede sig for at røve den med stokke stjålet fra gamle mennesker. Ekspedienten gik ud fra, at de fire maskerede negere med stokke der pludselig stod i hans forretning var meget aggressive krøblinge. Efter at have fået stokkeprygl og have mistet sin kassebeholdning, lykkedes det politiet at komme ind i Compton, og køre ham til stationen, hvor han berettede om røveriet begået af "Tha Cripplas" (Cripples) som senere blev forkortet til "Crips". Samtidig inddelte de The Crips deres organisation i "East Side Crips" som skulle holde øje med den østlige del af nabolaget, og "West Side Crips" som skulle holde øje med den vestlige. Samtidig blev en ungdomsafdeling, "Piru Street Boys" oprettet.

Rivalisering med Bloods og Pirusredigér

I 1971 var The Crips den største kriminelle organisation i hele USA ifølge CIA og FBI. "Ray-Ray" og "Tookie" smadrede enhver der dissede deres "homies" og indgik konstant nye alliancer med andre bander, og opslugte dem i deres organisation.

Det var ikke før 1972 at The Crips begyndte at diskutere identifikationsproblemer, da de ikke havde nogen fælles uniform. En uniform skulle de have, men den skulle være billig! En klog fyr foreslog at man brugte tøj i ens farver, men spørgsmålet var, hvilken?

East Side Crips foreslog blå, West Side Crips foreslog rød og Piru Street Boys foreslog bordeaux-rød. Ingen af grupperne ville acceptere de andres forslag, og inden længe begyndte et kæmpe skænderi. Resultatet af det hele var, at de splittede op, og indledte en rivalisering med hinanden. West Side Crips ville slet ikke sættes i forbindelse med deres nye fjender i East Side Crips, og tog navnet "Bloods" som reference til deres nye farve. Piru Street Boys og East Side Crips mente også at deres navne trængte til fornyelse, og tog navneforandring til hhv. "Pirus" og "Crips". De tre nye bander inddelte sig i nye afdelinger (Sets).

Efterfølgende er nogle Bloods-sets blevet gode venner med nogle Piru-sets, fordi deres farver matcher hinanden meget, nogle Piru-medlemmer går ligefrem i rød, som tegn på deres venskab med The Bloods.

Rivalisering med andre Cripsredigér

Som bekendt har selv verdens bedste venskaber problemer, dette gælder også Crips. Forskellige Crips-sets er begyndt at hade hinanden som fucking pesten af forskellige (Som regel dumme) årsager. Jaja, de er sgu' ikke til at blive kloge på!

90'erneredigér

I 1992 havde en afroamerikansk mandsperson deltaget i en biljagt med ordensmagten. Da de efterfølgende fik ham stoppet, forsøgte de at arrestere ham for besiddelse af et andet individs motoriserede køretøj, samt besiddelse af euforiserende pulvermateriale med henblik på videresalg. Efterfølgende blev mistænkte udsat for angivelig unødvendig voldsom behandling, hvilket fik nogle negere til at sagsøge politiet. Da betjentene efterfølgende blev frikendt, blev sagsøgerne meget vrede, og startede optøjer i Los Angeles. I de efterfølgende uger, blev ALLE butikker i hele byen smadret og røvet af bl.a. Bloods- og Crips-medlemmer som havde indgået en uformel alliance, for at få det bedste ud af situationen.

Eterfølgende blev militæret sat ind, hvilket satte en dæmper på urolighederne. Resten af 1990'erne blev brugte begge bander på at tjene Bill Gates' formue tre gange på narkosalg, idet Crack var blevet opfundet, samt skyde hinanden ihjel, en praksis der har holdt lige til i dag.

Hvordan genkender man en Crip?redigér

Crips kan kendes på følgende:

 • De er højst sandsynligt negere
 • De går utvivlsomt i blå
 • De går med hængerøv
 • De har helt sikkert pistoler siddende i underhylerne
 • De skriger "Ca-RIIIIP" efter hinanden
 • Hvis de hører Bloods' parringskald "Su-WOOOP" går de amok
 • Når de er skæve på crack, taler de om at tæske folk i rødt i en baggård.
 • I stedet for "CK" skriver de "CC"
 • I stedet for "B" skriver de "BK"
 • I stedet for "P" skriver de "PK"
 • De reagerer meget voldsomt på følgende øgenavne (Disses): CKrabs, Raggots, Blue faggots og C-Monsters

Crips-Afdeligerredigér

 • CLG-Crips (Chicken Liquor Gun-Crips) -Biggie Smalls var medlem af dette Set.
 • Sick Bitch Crips
 • Short Beach Crips
 • Rollin' 30's Crips
 • Rollin' 40's Crips
 • Rollin' 150's Crips
 • P-Nut Crips
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.