FANDOM


Civilisation blev skabt tilbage i 1991 af den amerikanske computerprogrammør Sid Meyer[1]. Før det boede vi alle sammen i små landsbyer, der måske kunne nosse sig sammen til at bygge en stridsvogn eller have en enkelt ny teknologi, som eksempelvis keramikfremstilling, eller fagforeningstanken, men som ikke kunne nosse sig sammen til selv at bygge byer og føre krig.

Civilisationernes opståenredigér

For at skabe en civilisation indfører Sid et helt nyt begreb i verdenshistorien, nemlig en leder. Denne kan være alt fra høvding til kejser, alt efter hvor ambitiøs han er og hvor meget bøvl han vil have. Lederen kan - modsat de tidligere landsbyer - bygge nye byer og bekrige andre ledere, så han til sidst kan blive verdenshersker. [2].

Udviklingenredigér

Sid mente dog ikke at civilisationerne var fede nok - for eksempel blev grafikken[3] stadigt mere utilsvarende, så Sid indførte både en version II, III og IV, samt den revolutionerende: Civilazation Revolutions, hvor det hele er Frankrig i 1789 om igen. Trods disse heftige anstrengelser er der endnu ingen, der har valgt at basere deres nationalfarver udelukkende på pastelfarver, hvorfor Sid sandsynligvis pønser på endnu en udgave, så vi endeligt kan lære hvilket design vi bør benytte.

Andre udgaverredigér

  • Herhjemme har statsminister Anders Fogh Rasmussen forsøgt sig med discount-udgaven "Minimalstat", hvilken faktisk har solgt rigtigt godt, muligvis fordi han lover lidt mere uden på emballagen end hvad pakken egentlig indeholder. Udvidelsespakker som "god, gratis undervisning" og "god, gratis ældrepleje" som de fleste tror er standard, skal man således kigge langt efter.
Civilquot

Hvad vil det sige at være uciviliseret? redigér

Mcdonalds

Disse uciviliserede personer er på vej til at brænde op i friturens hede.

Ja, den letteste definition ville jo være én som regelmæssig logger sig ind på hosstående hjemmeside. Men fra gammel tid betyder civil at man ikke var krigerisk (dvs. i uniform). Dvs. at uciviliserede mennesker er alle former for mennesker i uniform - lige fra parkeringsvagten, McDonaldsekspedienten, TourDeFrance-cykelrytteren og falckredderen. Disse uciviliserede personer kan enten vælge at smide uniformen når de kommer hjem og på den måde undgå omgivelsernes foragt og mishag...eller dø.

Desværre har man ofte kunne bemærke medarbejdere på McDonalds der af én eller anden grund har sovet i deres uniform, når de kom hjem fra arbejde. De kan aldrig forvente at ende som civiliserede personer og har måske på forhånd imødeset deres skæbne[4].

Note-dimserneredigér

  1. Arbejdede tidligere som vicevært i et hus på Christianshavn
  2. Hvorfor Sid valgte at skabe flere ledere, i stedet for kun én, så vi kunne slippe for alt det krig og besvær vides dog ikke. Muligvis var Sid lidt af et konkurrencemenneske?
  3. Her må menes de enkelte landes designmanualer
  4. I slemme tilfælde har kasketten siddet på hovedet under samleje med partner
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.