FANDOM


Citronhoved

Voksen mand med lidelsen caput citrus

Citronhoved (på latin caput citrus) er en alvorlig kosmetisk lidelse. Lidelsen er ikke livstruende eller på anden måde skadelig. Problemer i de sociale aspekter forbundet med lidelsen er dog fremtrædende. Lidelsen er medfødt, og der findes ingen behandling på nuværende tidspunkt.

Udbredelseredigér

Citronhoved forekommer i en ud af 100.000.000 fødsler og er således ekstrem sjælden. Lidelsen rammer lige hyppigt mænd og kvinder, og den kan ikke konstateres før fødslen. Der har været et kendt tilfælde med samtidig appelsinhud - primært i den anden ende.

Ingen Wikipedia
Dem der bare kender en lille smule til det pauseklovnene inde hos Wikipedia laver, skal prise sig lykkelige for, at der ikke findes en artikel om Citronhoveder derinde.

Fysiologiredigér

Lidelsen kendetegnes ved gullig appelsinhud, der dækker det meste eller hele ansigtet. Hårvæksten kan i nogle tilfælde være normal, men ofte har personer med lidelsen en tendens til tidlig hårtab - typisk inden for de første tyve leveår.

Sociale aspekterredigér

Personer med lidelsen har ofte svært ved at blive accepteret af andre mennesker, og den hyppigste dødsårsag for folk med lidelsen er selvmord. Med en selvmordsprocent på 40 anses citronhoveder blandt de mest selvdestruktive mennesker i de vestlige samfund. Der foregår i øjeblikket forsøg med at sende de ramte til Kina for at undersøge, om accepten er lettere der.

Evnerredigér

På trods af deres lidelse er de fleste citronhoveder yderst begavede. De har en ekstremt højt udviklet lugtesans og kan i nogle tilfælde erstatte sporhunde i politisager. I enkelte tilfælde ender de dog alligevel med at blive nogle syrehoveder.

I Danmarkredigér

I Danmark fandt den eneste fødsel af et barn med citronhoved sted i 1644. Berettet i Helmut Arlous "Sognsskildringer" blev barnet umiddelbart efter fødsel slået ihjel.

Kendte folk med citronhovedredigér

Google2
Den mægtige søgerobot Google er fuldstændig pjattet med Citronhoved.
  • Ho Chi Minh
  • 3 små kinesere på Højbro Plads
  • Bamse
  • Kylling
  • Peter Belli før og efter operationen
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.