Spademanns Leksikon
DanskRigs.jpg

Her ses kongen med en lille pige, som er kommet med op og ride ved genforeningen. Bagefter har mindst 55 navngivne sønderjydske kvinder påstået at de har været oppe og ride med kongen

"Min Gud, mit land, min blære"

~ Christian d 10. lige før han afbryder en lidt for lang nytårstale

Christian d 10. dvs. Christian Carl Olfert Emmanuel Viktor Ib (1912-1947), født på Charlottenlund Fort og død i Roskilde Domkirke....var usandsynlig høj (196 cm) og han var derfor direkte medvirkende til at halvdelen af gardehusarregimentets heste omkom pga. slitage og overanstrengelse.

Han kom til magten da man fandt hans far død i Hamburgs luderkvarter.[1]


Barndom[]

For det meste løb han rundt med tøndebånd og skralde og hyggede sig med sin bror prins Carl, som senere blev til kong Hakkedreng af Norge.


Ungdom[]

Der skulle gå hele 36 år før den unge Christian blev kronprins. I de år var han i princippet ung da han ingen pligter havde. Han gik som den første kongeaspirant i gymnasiet og han fik tg- i latin, g+ i dansk og ug i tysk. Dette førte til en udpræget interesse for tyske damer, og han blev gift med Alexandrine af Schwerin Mecklenburg Vorpommerm efter at have skrevet et korrekt kærestebrev på tysk.

"Lidt herfra på højre hånd har været en vej til Århus."

Christian interesserer sig også meget for runesten og sørger for at de forståelige runesten bliver oversat til nudansk.

Kong Christian[]

Nationalsymbolet[]

Da han endelig kommer til fadet og prøver at lege politik begår han ved en fejl statskup ved at afskedige ministeriet Zahle i 1920. Det skulle han aldrig have gjort - siden da har man ikke turdet tiltro monarker politik. Christian holdt sig derefter indendøre bortset fra sin daglige ridetur i København, som har foretog frem til oktober 1942, hvor han styrtede af hesten og siden måtte foretage sine daglige ture i kørestol.

På sin 72 års fødselsdag modtog kongen et telegram fra Adolf Hitler, som han besvarede med et postkort fra Sønderjylland, der gjorde Hitler så rasende at han afsatte den daværende danske regering.

30px-Cquote1 svg.png Skal vi tage den en gang til for Arveprins Knud? 30px-Cquote2 svg.png
Dronning Alexandrine


Døden i Roskilde[]

I stærkt svækket tilstand insisterede kongen på i 1947 at se det sted hvor han efter planen skulle stedes til hvile i Roskilde. Sammen med Frederik d. 9[2] drog de i kongekupeen mod Roskilde, men allerede efter Fløng blev kongen utilpas ved at se nogle filøjsere sidde på en mark med et banner og kræve et universitetscenter.

Denne manifestation steg kongen så meget til hovedet, at han på stedet - i toget - reciterede Shakespeares berømte monolog fra Richard III hvor han gerne vil have sin hest...[3]

Kongen blev ikke sig selv den dag. Det store nationalsymbol var blevet sat til vægs af nogle protestanter og han udåndede på en stol i Domkirken sammen med sin søn, som på dødslejet lovede sin far at det heller ikke blev i hans tid, at der blev foretaget langhåret forskning i Roskilde.

Man var først nødt til at fragte Kong Christians lange afsjælede krop tilbage til København, da hans død ville synes lige så bizar som farmands i visses[4] øjne.


Ting som du lige skulle herned og læse[]

  1. Ja, den er god nok og vi ved godt at Wikipedia heller ikke kan skrive sandheden. Kongehuset har to historikere alene ansat til at dølge den for vort land som svært fordøjelige sandhed.
  2. Det blev han ihvertfald samme dag
  3. My horse, my kingdom for a horse!!
  4. ...hofsnoges...!!!