Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

DeMille, under optagelserne til pornofilmen "2 Guys, 12 Girls and a Chainsaw", fra. 1949.


Cecil B. DeMille (f. 1881, d. 1959), var en amerikansk filminstruktør og producer, af Jødisk-Hollandsk afstamning[1], der regnes som én af grundstenene bag Hollywoods succes. Om det skyldtes et egentligt talent, eller at han som kristen republikaner af jødisk afstamning, bare var født til at styre Hollywood, véd ingen længere.

DeMille hed faktisk de Mille til efternavn, men ændrede stavemåden for at lyde sejere end de andre unger nede i instruktør-børnehaven. Dog ændrede han ikke stavemåden privat, så man kan se på hans underskrifter, om han betragtede situationen som noget der foregik foran en paparazzi, eller hjemme i affaldet.

DeMille foretrak at lave film med et bibelsk tema, og da han i 1954 besluttede sig for at nyindspille sin egen film, "The Ten Commandments"[2], gik han til Hollywoods pengemænd, og bad om en masse penge, istedet for et konkret beløb. Selvom DeMille på dét tidspunkt, var en sikker kassesucces, fik han først et rungende NUL, FISTER LØGSOVS, men da én af pengemændende pointerede, at DeMille ville lave en film der stiller semitter i et godt lys - jøder i almindelighed, og Moses i særdeleshed - og at der for få år siden blev udført et systematisk massedrab på jøderne[3], fik DeMille en blankocheck til sit projekt. At han så under optagelserne, faldt ned fra en 33 meter høj kulisse, og smadrede sin hjerterytme så han døde 5 år senere, ja dét er en anden historie[4].

Cecil uden filter[]

  1. Dvs. i princippet var han altså Ashkenazi-jøde, hvis du ellers ved hvad dét er.
  2. DeMille opdagede pludselig lyd- og farvefilm.
  3. Ja faktisk et regulært Holocaust.
  4. Som uddybes i detaljer HER.