FANDOM


Kaza

Herover nogle gadebilleder fra Casablanca i dag. Det er akkurat som at være i Málaga, hvis man tænker 1980 eller før ...

Casablanca er en mellemstor slum havneby, øverst på nakken af Afrika, dér hvor Marokko munder ud i Atlanterhavet. Ved den seneste folketælling i 1934 havde byen 128.511 indbyggere; heraf syv procent udlændinge, tasken- og filmskuespillere. I oldtiden lå der på stedet en by ved navn Anfantis, og i denne kæmpemæssige metropolis blomstrede en florissant kultur, og alle de fire millioner indbyggere fik borgerløn, så alle kunne bare gå rundt og drive den af dagen lang, og om aftenen holdt de så masser af fester med sprut og stoffer og guitarmusik ved bålene på stranden, hvor alle havde det rart i det balsamiske klima under de vajende kokos- og dadelpalmer.
Desværre forsvandt alt dette med et brag, da et gigantisk jordskælv i 1755 totalt molestrerede byen og dræbte alle indbyggerne, hver og én, og dermed forsvandt også årtusinders akkumulerede skatte, ligesom meget viden og kendskab til sorte kunster gik tabt, måske for evigt. Oven på ruinerne af Anfantis byggede nogle imperialister så verdens største kunstige havn, da man lige stod og manglede en udskibningsvej for narko og slaver stykgods og containere mellem Nordafrika og USA. På grund af sit slidte udseende vintage look er Casablanca ofte blevet anvendt som både kulisse for Hollywoodfilm og som nom de guerre for alle og enhver upstart, som også lige står og mangler et smart navn til sin pølsevogn restaurant, café eller kommunikationsvirksomhed. Men de fleste husker nok fra historieundervisningen i 3. klasse, at det oprindeligt var portugiserne, som navngav byen og kaldte den Fernet Branca. Da den spanske kong Aragorn og hans hær af orker så senere vandt over Portugal, gik byen over på spanske hænder og fik sit navn kastellaniseret.

Hvad Casablanca er kendt forredigér

Casablanca kom første gang til den brede offentligheds kendskab, da Churchill og Roosevelt i november 1943 holdt et hemmeligt de i Casablanca, hvor de diskuterede, hvordan de skulle få vendt krigens gang og sætte en stopper for Hitler, Bismarck, Mogens Camre og de andre jøder diktatorers krigsforbrydelser. Under en ophedet diskussion mellem de to statsledere, kom Churchill til at skubbe så hårdt til Franklins kørestol, at Krigskortet, med alle de små, farvede nåle i, faldt ned fra væggen, hvilket fik de to til at bilægge striden og se tingene på en helt ny måde, hvilket i sidste ende førte til at vi vandt 2. Verdenskrig. Der blev senere lavet en amerikansk detektivfilm med samme navn som byen, og handlingen i filmen skulle løseligt være baseret på, hvad der egentlig skete mellem de to herrer dén skæbnesvangre aften i kanelduftende Casablancas hængende haver. Den i øvrigt stilige new yorker-gangster Sam Spade spiller rollen som Roosevelt, og Beyoncé spiller natklubværtinden og lapdanceren Donna Verano'.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.