FANDOM


Co2

Oversergent Carl Ottosen, Jydske Dragonregiment, anno 1962.

Co

Filmen der var Carl Ottosens folkelige gennembrud i Danmark.

Carl Ernesto Ottosen (19/7 1918 - 8/1 1972) var en dansk kannibal, skuespiller og filminstruktør der nu om dage udelukkende huskes for at opfinde snuff-film, hovedsageligt bygget på egne oplevelser i diverse hære.

Kannibalen Carlredigér

Carl Ottosen blev ansat af Forsvaret i 1930, da han som 12-årig stod med sin lille rød-hvide tromme, og pga. "Højt fra træets grønne top" udmærket vidste, at det er en ære Dannebrog at bære. Fuldstændig som sin helt Henrik var forudset til, blev Carl også Fænrik, og senere Oversergent hvor han begyndte at æde de underordnede, der kvajede sig på diverse efterårsmanøvrer.

2. Verdenskrig

Denne epoke gjorde meget godt for Carl: i 1940, da Carl stod som 22-årig, fik han ekstraordinært en orlov uden tidsbegrænsning, og en særtilladelse til at søge fremmed krigstjeneste[1]. Øjeblikkeligt tog han til USA - via Sverige - og meldte sig til hæren, hvorefter han kæmpede aktivt i 3 år mod japanerne. I starten som menig på amerikanernes lyssky operationer fra Kina, men han avancerede til korporal i sensommeren 1941, efter at Japan fik skylden for at starte Stillehavskrigen. USA's landgang på Tarawa og Iwo Jima gav Carl uhindret adgang til kujonagtige underordnede som han kategorisk åd, om end i stilhed da det ikke var velset[2]. Ved en fejl kom han i 1943 til at tage en bid af en overordnets inderlår, medens løjtnanten bød Carl en øl, hvorefter Carl øjeblikkeligt blev afskediget i vanære, men undgik dog yderligere repressalier da han også havde spist en japansk admiral.

Koreakrigen

Som professionel soldat af sind, sluttede Carl sig i 1951 til de britiske styrker der supplerede FN/USA i deres kamp for at beskytte Sydkorea mod kommunisme. Pga. Storbritanniens forhold til USA fik Carl overført sin rang af sergent[3] direkte til et artilleriregiment. Det var en barsk tid for Carl: kanonerne gjorde ham delvis døv[4], og værst af alt var der ikke adgang til underordnede der lod sig spise. Carl følte sig ensom, og tog knækket hjem til Danmark efter krigen.

Filmmanden Carlredigér

Tiden efter Koreakrigen var en dyster tid for Carl. Hans nu ret blodige ry som "Kannibalen", gjorde at han forsøgte sig uden større held som skuespiller, men havde dog en vis succes som instruktør, bl.a. med filmen "Onkel Joakims Hemmelighed"[5]. Denne film nåede enkelte amerikanske biografer[6], men én af dem der så den var en gammel soldaterkammerat fra USA, vis' far var producent i Hollywood. Gennem sit netværk[7] fik Carl Ottosen et gigantisk folkeligt gennembrud med filmen "Journey to the Seventh Planet", der den dag idag regnes som en virkelig klassiker. Kort efter premieren fik han tilbud om at spille rollen som sergent i filmene "Soldaterkammerater", hvor de andre skuespillere spøgefuldt skulle kalde ham Kannibalen[8].

Dødredigér

Carl Ottosen døde i 1972, på en ferie i South Central Los Angeles, USA, hvor han blev skudt i et drive by-skyderi rettet mod en korrupt bager. Hans gamle soldaterkammerater fra USA sendte en krans med ordene; "May he rest in peas that humans need not be eaten.".

Noterredigér

  1. Det var det eneste eksempel indtil Regeringen tillod at søge ind i Frikorps Danmark, under dansk flag.
  2. Dengang - USA har ændret holdning siden.
  3. Briterne vidste ikke at Carl kun var korporal.
  4. Hvilket er årsagen til at han konstant råbte i filmene "Soldaterkammerater".
  5. Du kender den nok som "Nyhavns Glade Gutter", din bums.
  6. Og solgte i alt 9 billetter i USA.
  7. Se: Nepotisme.
  8. Carl fik dog tilbagefald, og forsøgte 2 gange at æde Louis Miehe-Renard.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.