Spademanns Leksikon


Californication
California-Flag-icon.png Political-pictures-california-be-back.jpg
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Money in our pocket, is better than money in Africa
Nationalmelodi: San Francisco
Baja california sur3.jpg
Hovedstad Sacrifice
Største by Los Angeles
Officielle sprog Amerikansk & Californisk
Regeringsform
King of Hollywood
Republik
McDonald's
Amerikansk stat nummer
(Uden pis)
31
Nationalhelt(e) Arnold von Sorteneger
Dan Bruun
Six-Pac
Charlie Sheen
Valuta Solstråler
Religion Scientology
 Areal  Meget ørken
 Befolkningstæthed  Kun foran Playboy Mansion
 Etniske grupper  Talentløse skuespillere og ukendte rap-musikere
 Største Eksportvarer  Film, musik og fordomme
 Største Importvarer  Penge, opmærksomhed og fordomme
 Nationaldyr Blæksprutte
 Nationalsport  Oscar-uddeling
 Åbningstider  Efter klokken 10
 Internetadresse  Californien.co.us


"California dreaming on such a winter's day"

~ Orla Währ om om McDonalds


"You can check-out any time you like, but you can never leave!"

~ En natmand om et hotel i Californien


Californien (dansk: Kalifornien) var i sin tid verdens 6. største økonomi, men i 1953 fandt et meget stort jordskælv sted på Richter-skalaen, så den amerikanske delstat gled ud i Stillehavet, og har derfor ligget der lige siden. På trods af katastrofen - eller ligefrem på grund af ulykken - er Californien i dag blevet USA's mest folkerige stat. Eftersigende fordi folk i Californien ikke har penge nok til at komme tilbage til fastlandet. Under selve jordskælvet druknede alle, undtagen succesforfatteren Dan Brown, som overlevede via sin opblæste personlighed og senere skrev sin bestseller Drowning Fags, der er oversat til dansk (Den Våde Haglbøsse) og udgivet på Harper & Collins. På egen hånd er det lykkedes succesforfatteren at re

Historie[]

I flere milliarder år tilhørte det nuværende Californien den mexicanske regering. Men i 1847 gik USA i krig[1] med Mexico, fordi de var trætte af at høre på Herb Alpert og, ja, generelt syntes de mexicanske poncho'er var pisse grimme. Desværre var de mexcanske slyngler en for stor mundfuld for det tunge amerikanske infanteri. De fandt hurtigt ud af at de ikke kunne erobre hele området, så de valgte istedet at dele området med de klamme mexicanere. Men da der så blev fundet guld i området den 24. januar 1948, opstod der et barbarisk ingenmandsland hvor gennemsnitsalderen blev reduceret til 19 somre. Mexico opgav herefter deres del af Californien til USA, da de ikke gad finde sig i disse tilstande... De mente det var imod deres egne standarder og høje værdier.

Under Den Amerikanske Borgerkrig kæmpede Californien officielt på nordstaternes side, men eftersom mange af deres egne borgere derimod var tilhængere af sydstaterne, ja, så opstod der endnu engang kaotiske tilstande i delstaten. Men da The Beach Boys i 1901 for første gang spillede med en ukulele på en lokal strand, kom der atter fred i delstaten[2].

Ting som Californien var berømt for[]

  1. Deres - på daværende tidspunkt - 45. krig.
  2. For første gang i 6 årtier.