FANDOM


BuffaloBill

Buffalo Bill, mens ansigtshår stadig var populært.

Zapruder

Buffalo Bill havde væddet 5 helstegte rødspætter på, at han sagtens kunne skyde cowboyhatten af præsident Kennedy med bind for øjnene. Desværre nægtede præsidenten at gå med hat. Stakkels Bill måtte bruge hele eftermiddagen på at lave rødspættefyld.

Buffalo bill show

Buffalo Bill blev født som ganske lille den 26. februar 1846 og døde en hel del ældre den 10. januar 1917. Bøffeljæger, cirkusdirektør og skarpskytte.

Oprideligt blev han døbt William Frederick Cody, men fik tidligt kælenavnet Buffalo Bill fordi han skød en hel masse bisoner[1].

30px-Cquote1 svg Cody? Han var bare magnyl! 30px-Cquote2 svg
Hippie nr. 1


30px-Cquote1 svg Indianeroprør? Hvert eneste indianeroprør jeg har set, stammer fra brudte løfter og en løgnagtig regering. Ligesom Jagtvej 69, bare med flere fjer på. 30px-Cquote2 svg
Bill


Kælenavnet Buffalo Bill fik William, da han vandt udliciteringen af madpakker til jernbanearbejderne, der var igang med at bygge en jernbane tværs over Amerika, i øvrigt i skarp konkurrence med IKEA's hestekødbollekantine. I stedet for at købe hestekød oksekød på Flæsketorvet ligesom alle andre, pløffede William bare løs på de ubevæbnede bisoner på prærien og serverede dem med et stykke flüte og en håndbajer til efter en let opvarmning over lejrbålet.

Det var i den forbindelse William fik ry for at være en sand mesterskytte: Gang på gang ramte han bøflen lige i krydderen, så skankerne ikke gik til spilde.

Ja, ja. Det var da ikke det første job Bill havde, men gider vi virkelig at høre om dengang, han kørte folk fra by til by i diligencen? Vi springer let hen over det, men må dog bemærke, at overholdelse af køreplanen ikke blev prioriteret lige så højt som hos DSB i dag.

Men inden det gik så galt kom så langt, arbejdede William som spejder for regeringen (1868-1872), hvor hans hovedopgave var at holde udkig med saloon'er og letlevende kvindfolk i støvede ghost towns.

Verdensberømmelseredigér

30px-Cquote1 svg Hey Buffalo Bill, what did you kill? 30px-Cquote2 svg
Beatles om og om igen

Fra 1883 og frem turnerede Buffalo Bill med sit Wild West Circus, hvor den fallerede indianerhøvding Sitting Bull optrådte med sit forrygende nummer, hvor han vendte en omelet i luften uden brug af stegepande. Og æg. Showet blev så populært, at det endda blev til enkelte forevisninger i Europa i 1889, inspirationskilden til vor tids Zirkus Nemo.

Også uden for cirkusset optrådte Buffalo Bill med sit skarpskyttenummer[2], ikke mindst på Dealy Plaza i Dallas i 1963, men det var han ikke videre stolt af og har siden erkendt, at han skulle være gået til Louis Nielsen. Heldigvis hjalp regeringen med at dysse sagen ned, og Bill lovede højtideligt aldrig mere at skyde, når han var fuld, et løfte han ofte har overholdt.

I 1970'erne blev BB til en tegneserie, som kostede 2,95 og udkom i adskillige måneder, inden vi børn havde fået nok og hellere ville læse Gru.

Buffalo Bill er begravet i Lookout Mountain i staten Colorado med udsigt over de store sletter, men det har han selvfølgelig ingen glæde af, da han blev begravet uden sine briller og bind for øjnene.

Noter redigér

  1. Buffaloerne lever i Afrika - alle tre. De kalder jo også stadigvæk de røde for indianere, selv om de fleste har opdaget at Indien er lidt længere østpå.
  2. Han skød altid med skarpt
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.