Spademanns Leksikon

Her ses den imponerende Brugs i Sisimiut Pin-it


Brugsen er en krympet og knap så super udgave af Super Brugsen.

Her finder du Brugsen[]

Brugsen findes fortrinsvis i små flækker i Udkantsdanmark. Betjeningen udføres normalt af en svært overvægtig flink, lokal dame.
Der er vist nok en Brugsen på Jegindø.

Brugsen, (også i folkemunde omtalt Brugsforeningen) er en gammel sekt tilbage fra 1674, der oprindeligt startede med at eksportere våben, til det forjættede Sovjetunionen. Dette kunne dog ikke vare ved, da det tidligere Nazi-Tyskland indvaderede Danmark i 1939, så Brugsen måtte søge mod nye horisonter. De startede derfor et samarbejde med den berømte Mini-Larsen, der gik ud på at jage ænder, og producere dyner af deres fjer. Mini-Larsen gik dog bag ryggen på Brugsforeningen, da deres omsætning oversteg 12.000 kroner. Mini-Larsen havde nemlig fået et godt tilbud, på en ny Skoda Fabia, som denne slet ikke kunne stå for. Det var et hårdt slag for de flittige folk bag Foreningen, da de ikke længere kunne forsørge deres familier, og var derfor nødsaget til, at finde nye leveveje. Midlertidigt var der opstået et nyt stort foretagende i Ribe, som blev spået til at nå nye højder, indenfor trafficking. Brugsen så muligheden for et stærkt samarbejde, så de fik hurtigt taget kontakt, og en ny epoke var opstandet. De fik dog hurtig hold på kvindehandelen, da dette viste sig at være ulovligt, til stor ærgelse for Mini-Larsen, som var blevet en fast kunde gennem årene.

Der gik herefter nogle år, hvor foreningen lå øde hen, fordi foretagendet var gået konkurs. Det tog dog en drejning i 1991, hvor et medlem en dag var ude at handle i det forjættede land Min Købmand. Medlemmet fandt nemlig ud af, at såfremt man havde våben med, var varerne gratis. Det så Brugsen store muligheder i, og fik opmagasineret et større lager, hvor de solgte ud af deres nyindsamlede varer.

Andre betydninger[]

Hvis du er søn af en, der hedder "Brug", og du ikke kan finde på andet - så har du retten til at tage efternavnet "Brugsen". Det vil i virkeligheden være ret tåbeligt at gøre det, men hvis du finder en tilpas dygtig numerolog, vil den handling helt sikkert give god mening!