Spademanns Leksikon

Tjalfe Jokkumsen[]

"Lad jer brødføde på min lillebrors legetøj marineret i soltøret jord. Thi dit er risen, pagten og blæren i alt uhemmelighed. Amme"

~ Tjalfe Jokkumsen om Provsteordenen


Tjalfe Jokkumsen er paven af Provsteordenen. Han har stået for vedligeholdelse af provsteordenen samt mange af de super vigtige ting der sker i ordenen, som f.eks nippeltwistere.

Historie: Han blev født i mos, og han er blevet opfostret af guds hellige ulve. Da han var spæd, blev han forvekslet med en sjælden sennep. Og i flere årtier troede man at han var en spotvare i Netto. Da de fandt ud af at de i 20 år har haft en dreng på deres hylde, fik de ham til at opbevare smør under sine patter, da de var lange og kolde. Det eneste han spiser er pesto, kun fordi at han engang besejrede et pestomonster fra Ribe. Men den historie er der kun meget få mennesker der kender noget om.

Tjalfe Jokkumsen har lige siden den hellige vuggestue, været tætte venner med Fridolin Nilaus. Men de har mistet kontakten, og han kan ikke forklare hvorfor.

Paven har i hele sine teenageår manglet en kær og smuk støtter. Han havde nogle specielle evner for hans Morbror lærte ham at lave pandekager uden mel, da han var 3. Og da han var ca 145 døgn ældre, lærte han at lave tun-tacos uden tun.

Tjalfe fandt ud af ved en alder af 19,9 år at han var en nedsending på jorden af Helge. Lige siden har han været stærkt tilknyttet til Provsteordenen.

Pave Tjalfe har lavet et evangelium i den hellige Bivel der står på 3 side, lige efter Helges men før Aslaf´s.

Evangeliet lyder: Thi dit er nippelen, magten og æren, del 3. "Hvorend at Helge så fandt han mange syndere, de var overalt. Der var folk der var tilhængere af: bistandshjælp, narkomaner, dansk folkeparti, geder uden hår, lyserøde overalls, ting der ikke indeholdte salmer og vise ord, uhellige folk, Julie, Niels når han spiller for højt bas, uhellige brødre, og folk uden skamlæber i ganen. Dem kunne han ikke lide, så han sendte dem til henholdsvis skærsilden, til broder Titzel, eller til helvede til Julie.

Dette var tiden hvor Helge vandrede igennem norges fjelde. Han ville finde helligheden i blomsten rektumtis. Da den besidder hellige egenskaber. Under denne rejse mødte han også broder Aktus, da Aktus studerede kaktus i Norges by, Maksus.

Han startede rejsen i Trømsø, hvor at Brynjulf Katredalus holder ferie ofte. Han gik videre mod Surströmning, og han fandt en par sultne ulvebørn, deriblandt et menneskebarn. Ulvebørnene var opfostret af ulve, og det var den hellige lille dreng også. Helge var ikke overrasket over hans fund, for det var ham der havde sendt drengebarnet ned til ulvene, så at de kunne opfostre ham. "