Her ses Bruce give en koncert på Færøerne med Klaksvík Blandeðe Kvinnur Korforeuinúr og lagmand Ketil Fedtefiord på banjo.


"Jeg gad godt vide hvor han er født henne!"

~ Ritt Bjerregaard om hendes store idol


"I'm the nothing man"

~ The Boss om om sig selv


Bruce Springsteen, er en amerikansk sanger. Han har lavet utallige mesterværker, og er mest kendt for albummet Porn In The USA. Bruce Springsteen kendes også som "The Boss", fordi han engang var chef for en narkotika-fabrik, der fremstillede Ecstacy. Denne fabrik lå på E Street. Når han optræder live, er det som regel meget korte shows på 10-15 minutter, hvor Springsteen kommer pissefuld ind på scenen, synger "Syd for Køge", smadrer sin guitar og giver fingeren til publikum, hvorefter han forlader scenen for at stikke sig selv i armen backstage. Koncerten ender med, at bandet klapper, fordi publikum er gået.

Han har udgivet meget få albums, der ikke har solgt særlig meget, og musikanmelderne giver ham som regel 0 stjerner.

Tekster[redigér | redigér wikikode]

Springsteens tekstunivers kredser sig især om gode, raske amerikanske værdier, såsom narko, sprut og biler, stort set alle hans tekster handler om at køre bil - "Drive All Night", "Racing In The Street", "Used Cars", "Stolen Car"... Nej, der er ikke den store variation i sangskrivningen. Bil-sangene er dog lige så stilnet af, efter at han fik taget sit kørekort, efter at han kørte 220 km/t på motorvej E45 ud for Herning med sin tourbus (et gammelt VW-rugbrød med plads til ham selv, hans ukulele og hans døvestumme trommeslager uden arme).

Musik[redigér | redigér wikikode]

Den indre boss var ikke rigtig til stede endnu da dette billede blev taget.

"Jeg har set rockens falliterklæring, og hans navn er Bruce Springsteen"

~ Jon Landau om ...Ja, gæt hvem!


Musikken er som regel happy jazz med inspiration fra Papa Bue's Viking Swing Band og Stan Getz. Han har aldrig spillet rock, folk eller blues, men har en overgang forsøgt med dancepop på pladen "Born To Run". Pladen har sin titel, fordi Springsteen hele tiden er på flugt fra politiet. Bruce Springsteen kunne aldrig finde på at skrive en sang i tre akkorder. Og da slet ikke E, A og D. Han er alt i alt så talentløs, at han er blevet sammenlignet med Bob Dylan.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.