FANDOM


Blt1

Bruce Lee's originale sparkedragt, på auktion i Hong Kong. Den gik angiveligt for 1900 lykkekager, en lastbil fuld af opium og en enkeltbillet til Californien.

Bruce Lee's sparkedragt er et pis-gult og sort sæt træningstøj, som han benyttede i filmen "The Game of Death" fra 1972 (& igen i 1978), selvom han faktisk aldrig selv lavede filmen færdig. Han stak af til Hollywood for at lave Kung Fu-baskeren "Træng ind i Dragen". Alligevel er kostumet blevet så ikonisk, at det er blevet kopieret til flere film siden, ikke mindst i "Kung Fu Soccer" (korrekt - engelsk - titel: "Shaolin Soccer"), hvor skuespilleren endda lignede en klon på Bruce Lee.

Blt2

Filmen "Kill Bill", hvor man testede farven Rød på tøjet. Uden held.

Blt3

Filmen "Date Movie", hvor heltinden er på brudekjoleindkøb, tilsyneladende med et samuraisværd i håndtasken.

Hvorfor dragten er ikoniskredigér

Det er oplagt at tænke racistisk i denne sammenhæng, altså at dragten er gul, fordi Bruce Lee var gul. Der er dog intet der tyder på, at dette er årsagen: Chuck Norris og Jackie Chan optrådte også i Bruce Lee-film, og de går da ikke med hhv. blegt og gult tøj? Næ sandheden er nok, at det i virkeligheden er det eneste Bruce Lee-kostume folk kan huske, udover de sorte bukser med det røde skærf - men dét skyldes nok nærmere, at samtlige Kung Fu-film produceret efter 1985, har mindst én skurk, i sådan en dragt.

...eller også er Bruce Lee bare slet ikke den legende folk gør ham til. (og jo: Chuck Norris bliver også glemt igen! Ligeså snart man genudsender "Walker Texas Ranger", er løbet kørt.)

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.