FANDOM


Brev2 bro Hessen

Her ses en sindsyg flot bro nær Skælskør havneplads.

2o1e

Amerikansk humor fungerer ikke optimalt i Danmark.

En bro (udtales: "bro") et et bygningsværk af en bygning som hovedsageligt bliver brugt til at transportere folk fra A til B over ufremkommelige områder - såsom over hav eller over store dybe kløfter.

Historieredigér

En bro har været kendt af mennesket siden tidernes morgen. Vi skal faktisk helt tilbage til før de gode gamle dage blev gode og gamle. I området omkring Maribo klosterhave. Her har arkæologer fundet ældgamle lerkugler, som via Kulstof 14 metoden, er blevet dateret tilbage til omkring år -500.036. Arkæologerne mener at have fundet bevis for, at folkefærdene dengang havde bygget en meget primitiv bro hen over en lokal å. Lokale medier mener at placeringen af broen på netop dette område skyldes, at der på den anden side af åen befinder sig den bedste lokale bodega i miles omkreds[1].

Kendte bro'er m.m.redigér

Der findes mange forskellige brotyper i Danmark og Udlandet. Spademanns Leksikon giver dig her et lille overblik over hvilke brotyper der findes - og hvorfor.

 • Brokobling - er en betegnelse for et elektrisk kredsløb [2] der typisk bruges til at afbalancere og dæmpe eventuel larm i et klasseværelse.
 • Nicolas Bro - dansk elitesoldat.
 • Brokvarter - er en betegnelse for et sted hvor udstødte personer forsamler sig[3]
 • Højbro - er en forholdsvis høj bro.
 • Hængebro - er en bro som hænger[4]
 • Badebro - er en bro som folk bruger når de skal bade i deres private Jacuzzi'er.
 • Bro Code - er en kode som brødre benytter sig af[5].

Se mereredigér

Fodnoterredigér

 1. Flere videnskabsfolk fra Angola har dog heftigt diskuteret, hvorvidt denne bodega overhovedet lå der i år -500.036 eller ej.
 2. f.eks. kulstofkredsløbet eller fordøjelseskredsløbet.
 3. f.eks. Nørrebro eller Bronx i New York
 4. ikke at forveksle med impotens
 5. se mere her
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.