FANDOM


Brian Sandberg (født tirsdag 22. maj 1866 i Ringsted) var krigsminister for den i Amerika etablerede motorcykelklub Hells Angels. Han blev landskendt da P.A. Alberti-skandalen kom frem i foråret 1908. Han havde været Albertis personlige bodyguard. Sandberg blev 4. maj 1910 anholdt for at have givet ordre til 178 mordforsøg og for usømmelig omgang med døde grise.

Baggrund redigér

Barndom redigér

Brian Sandberg er vokset op i Ringsted, og som ganske ung satsede han på en karriere inden for pengeafpresning. Han blev i 1891 idømt 12 års fængsel for handel med pornografiskeblade, vaseline og klistermærker.

Under afsoningen i Horsens Tugt-, Rasp- og Forbedringshus, mødte han folk fra Hells Angels, som han kærestede lidt med. I 1896 blev Brian optaget som hangaround hos Hells Angels i Ishøj, men blev i 1898 smidt ud igen, fordi han blev afsløret i at gå med ble og sut.

Derefter flyttede han til Pattaya i Siam, hvor han boede sammen med en gruppe "kønsforvirrede" i fem år. Efter således at have udlevet sine fantasier til fulde, flyttede Brian i 1905 til Køge, hvor han indgik registreret partnerskab med socialdemokraten Thorvald Stauning og den lokale bandeleder Egon Olsen.

Den 13/6 1912, undslap han med et stort kup, nemlig en entuasiastisk akvarists akvariefisk. Han krævede så løsesum for dem og fik 2 styk røget sild med sennep i udbytte.

Bandekrigen redigér

I august 1908 begyndte krigen mellem motorcykelklubberne og de polske roeplukkerbander fra Lolland. Brian Sandberg blev 29. januar 1909 forsøgt likvideret på opiums-gæstgiveriet MånefiskerenBådmandsstræde Kaserne i København. Ingen kom til begravelsen, fordi han ikke var død.

Brian's fritidsinteresse redigér

Se under Skiskydning.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.