FANDOM


"Nur in der ersten Stunde der Nacht kann ich Mensch werden, während die männliche Taube mit den zwölf Toten beschäftigt ist"

~ Dracula om psykologen Carl Jungs sygelige besættelse af lørdagskyllinger


Brevdueskydning

Sporten med at skyde brevduer kommer fra England og USA, hvor man har forstand på den slags. Herhjemme fik Dyrenes Bekæmpelse i 2023 gennemført de årlige dueskydningerRådhuspladsen, hvilket har givet sporten et vældigt opsving i Danmark

Brevdueskydning er en spændende kombinationsidræt, hvor det gælder om at nedskyde modstandernes duer inden disse når hjem til deres dueslag. Sportsgrenen er omfattet af en del etikette og æresbegreber, og der forventes ærligt spil.

En sport i kriseredigér

Desværre led sportens omdømme alvorlig (måske ubodelig) skade ved de senest afholdte europamesterskaber i Sorthat-Muleby Bornholm i 1987, hvor århundreders avlsarbejde blev sat en del tilbage, da den allerede forinden da upopulære russiske brevdueskyder Jaska Gidajskaja tilsyneladende tyvstartede og affyrede begge løb direkte ind i startburet.
Da sporten primært er baseret på hvidvask af narkopenge æresbegreber og uskrevne regler, så lykkedes det kun at få Jaska diskvalificeret, fordi han også dræbte sin egen due. At han siden bedyrede, at det slet ikke var meningen, forbedrede imidlertid ikke hans sag, og da han kun havde denne ene (og nu afdøde) due, begyndte han senere at træne i skidrop, hvor han da vistnok også senere har opnået en vis succes.

Andre typer skisportredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.