FANDOM


Romersk brætspil

Romerne overfortolkede ofte deres egne ideer, bl.a. om hvad begrebet "brætspil" egentligt dækkede over.

Der findes reelt kun 2 slags spil. Brætspil og Ipad-spil. De af dem der ikke kan spilles med en finger kaldes brætspil. Brætspil er så småt ved at blive udfaset til fordel for Ipad-spil. Den altoverskyggende grund til denne udvikling, er såmænd at folk rundt omkring i verdenen er ved at indse, at man snildt kan føle sig underholdt, med blot en enkelt finger i sit selskab.

I de nyere Ipad-spil har mange udviklere valgt at implemntere "multitouch". Et fancy ord for det de fleste idag kender som multiplayer. Ideen er at man simpelthen kan inviterer en ven eller veninde til også at tage deres finger i brug på samme berøringsflade ( heraf multitouch, "flerberøring" ) og teoretisk set, fordoble underholdningsfaktoren. Et godt eksempel på et spil der ikke understøtter multitouch er det populære Angry Birds, der iøvrigt er kraftigt inspireret af den måde fuglene opfører sig på i sydligere lande.

Voldeligt brætspil

Tyske hulemænd tolkede "brætspil" på en anden, men mindst ligeså fejlagtig måde, end BR Legetøj.

Oprindelse redigér

Man mener at det var Romerne der i sin tid opfandt brætspillet.. men dengang havde det dog en helt anden betydning, som bl.a. Jesus også fik at føle da han begyndte at vinde lidt for meget. Det var først langt senere at brætspil blev defineret som noget i stil med "et hyggeligt familiespil", nøjagtigt som BR Legetøj's beskrivelse på bagsiden af indpakningen til SKAK hvor der står:

"Skak er et hyggeligt familiespil for 2 spillere"

~ BR Legetøj om SKAK.

Voldelige brætspil redigér

Der findes naturligvis en lang række andre folkefærd der fuldstændigt mistolkede ordet "brætspil", og kigger man lidt længere nord på end det Romerske Rige, finder man en bunke tyske huleboere[1] der fortolkede spillet mere som i Asterix og Vikingerne, hvor det dybest set galdt om at smække sin modstander én på skallen, så hårdt man kunne og med et bræt (se billede).

Andre misfortolkninger redigér

Musisk brætspil

Angus Young's fortolkning af brætspil. Til stor overraskelse for resten af bandet AC/DC og deres fans, lød Angus' soloer pludseligt meget bedre.

AC/DC's fortolkning redigér

Da Angus Young hørte om brætspil, troede han selvfølgeligt straks at det handlede om guitarspil[2]. Derfor custom-byggede han straks en guitar til at fremføre hans version af hvad "brætspil" dækkede over. Billedet taler for sigselv.

Toilet brætspil

Spillet som det ser ud i Kongerne af Marielyst, bemærk dog at skydeskiven på indersiden af låget er faldet af.

Brætspil i whiskeybæltet redigér

Vi kommer jo nok ikke uden om at nævne at man også i de mindre pæne kredse nord for Gentofte, naturligvis mistolkede udtrykket ligeledes og straks kom op med deres bud på hvad "brætspil" dækker over. Detaljerne har vi udeladt her, da billedet (se nederst til højre) igen nok taler for sigselv. For den læser der er ekstra nysgerrig, er et godt tip at forsøge at komme til at hænge ud med Kongerne af Marielyst, hvor spillet stadigvæk nyder stor popularitét - særligt efter 5. bane er sniffet omkring kl. 2:33 lørdag nat.


Fasthamrede fodnoter redigér

  1. Dvs. en større forsamling af beskidte stenalderagtige, langskæggede og ildelugtende mænd med dårlige manérer.
  2. Ligesom han gør med alt andet i hele verden, da det eneste der betyder noget for Angus er guitarer, deres tilhørende pedaler samt store forstærkere. Resten af verdens indhold er lige meget, med undtagelse af vaskemaskiner, da Angus helst vil have sit skolekostume rent til hvér eneste koncert.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.