FANDOM


Article-1022135-01627E1600000578-388 468x354

Boyzone - et kendt boyband - mødte hinanden første gang på arbejdsformidlingen

"Seeh wyoh in te showher!"
~ Carl-Mar Møller om Boyband


Et boyband eller drengeband (bagfra: dnabyob) er en betegnelse for en musikgruppe hvori der indgår drenge. Navnet udspringer fra de engelske betegnelser "boy" som på dansk betyder "dreng" og "band" som på dansk betyder "band" eller "gruppe".

Opbygning redigér

Et boyband består oftest af to eller flere mænd eller drenge. Der er altså ingen hunkøn med i et boyband. Dette er ganske logisk eftersom det netop hedder et "boy"band. Ellers ville det blot være en musikalsk gruppe eller et "band".

De primære funktioner redigér

Et boybands vigtigste funktion er at sælge deres produkt, og at kunne danse samt af deres managere at have et godkendt udseende. Det er derfor meget vigtigt at drengene i bandet kan appellere til hunkønnet med deres maskulinitet. For undersøgelser har tilsyneladende uden held vist, at kvinder udvinder en langt større mængde østrogen når de lytter til boybands, end når de lytter til Mozart symfoni nr 40. Der er derfor, af genetiske årsager, en klar tendens til at kvinder vil købe produktet boybands. Et boyband er derfor en vigtig guldgrube for et pladesælskab.

De sekundære funktioner redigér

Sangen, melodien og rytmen kommer i anden række. Dette ses tydeligt til koncerter - efter produktet er blevet købt/solgt - hvor koncertpublikummet oftest oplever playback, hvilket gør den mandelige musikoplevelse lidt flad, da mændene ikke oplever den samme euforiserende følelse af at opleve et boyband som kvinderne. Desuden spiller boybands oftest ikke på egne instrumenter, men synger og (i særdeleshed) nynner med på en melodi.

Status redigér

Finanskrisen i 2008-2009 tog hårdt på økonomien hos køberne/kvinderne. Kvaliteten af boybands har derfor lidt et knæk i denne periode, og guldgruben "boybands" er derfor sat på standby indtil verdenssamfundet får nok overflødige penge til at købe produktet boybands igen. Ifølge den amerikanske prædikant Harold Camping (som forudsagde verdens undergang, men regnede lidt forkert) sker dette den 21. oktober 2011.

Kendte boybands redigér

Danske boybands redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.