Spademanns Leksikon

Ligesom alle andre steder i Udkantsdanmark har Bornholm været gode til at rage sig nogle motorveje til.

Bornholm!!! er en tidligere dansk/sovjetisk ø, som nu er blevet selvstændig. Den ligger et sted mellem Danmark og Baltikum - det varierer lidt og kommer an på, hvor du ser Vejret. Den er dog voldsomt truet af den globale opvarmning. Den nuværende høvding er Jørgen Fonemy, der er en fremragende musiker, og som til daglig bor i en kirke i Allinge.

Geografi[]

Her har Bornholm revet sig løs fra sin kvadratiske indhegning og er stødt ind i Anholt

Bornholm er en udsøgt turistattraktion, da det er den eneste ø i verden med fuldstændig fladt terræn. Bornholms højeste punkt er 4 meter over vandets overflade. Dette gør øen meget sårbar overfor flodbølger og global opvarmning. Bornholm blev fuldstændig oversvømmet af flodbølgen i Asien og en global opvarmning på 0,000426 ℃ vil være nok til at smelte hele Bornholm som krøllebølle isen.

En række danske aviser, organisationer og ministerier insisterer på at vise Bornholms vandring rundt i farvandene. (Når den altså er oven vande). Derfor ses Bornholm skiftevis i Jammerbugten (ak og ve!), Køge Bugt (efter slaget), Kattegat og Skagerak. Andre kort viser at Bornholm er strandet ved Gøteborg. I andre tilfælde vises Bornholm naturligvis ikke på kortene, fordi øen er dykket ned.

En "idealistisk" forening forsøger torskedumt, at overbevise korttegnere om, at Bornholm oftest er oven vande, og hyppigst ligger i Østersøen. Der er naturligvis ikke megen forståelse for sådan en tabersag. Alle kan vittigt dokumentere, at Bornholm ligger rigtigt, og at det er Restdanmark, der ligger forkert. Og at bornholmerne snarest bør indse fakta.

Historie[]

40pxKlumme.png
Populære råb i Ekkodalen

En række udråb er gennem tiden blevet populære til afprøvning af ekkoet. Eksempler på disse er:

 • Hvad drikker Møller?
 • Hvad er danskens største glæde?
 • Hvem har spist tantes klejner?
 • Hvad er Danmarks bedste firma?
 • Hvem kan bande?
 • Hvem pjækker fra skole?
 • Hvem elsker Palle?
 • Hvad spiser Helge?
 • Hvilken margarine har den bedste aroma?
 • Hvad dyrkes i denne fjeldskov?
 • Hvor mange blow-jobs fik katten?
 • Hvad havde Stauning i sit skæg?
 • Hvem synger bedst i tåge?
 • Hvad giver ægte prinsesser smerter?
 • Hvad kan man se på en ko, der flyver?
 • Hvor mange hjerneceller har Steen?
 • Er Lars Løkke værre end Anders Fjogh?
 • Hvad siger vi til mors mad?

...og her det sidste nye

 • Hvad er Tina Lund?

Bornholm startede med at være en del af Skåne, indtil den blev brækket af Sverige, lige før Danmark tabte Skåne til Sverige, så vi kunne beholde noget. Det var indbyggerne glade for, mens alle os andre godt kunne undvære dem og deres svensk. Der skete så det i 2004, at resterne af Sovjetunionen besatte Bornholm og fik også Anders Fogh til at afgive den. Lidt efter gad de dog ikke at have Bornholm længere, så Bornholm blev derfor selvstændigt.

Bornholm har i århundreder været beskyttet af Bornholms Værn. Det har generelt hjulpet på selvforståelsen, men ikke været til megen gavn.

Indbyggere[]

Hovedparten af øens indbyggere er, efter hvad de gamle sagaer siger, frisører, der taler en blanding af dansk, svensk og latin. Cirka 89% af disse hedder Sten Kofod, de fleste af disse er hankøn. Én af disse kofødder er kendt som Bornholmergrisen blandt venner, fordi han røvpuler er i rektalterapi hos to forskellige mænd i hhv. Rønne og Neksø, nemlig Sten Kofod og Sten Kofod.

Bornholms befolkning er særdeles kendt for at ryge fisk, i modsætning til de fleste andre mennesker der foretrækker at ryge tobak, eller hash. Hvornår dette fænomen helt præcis startede på Bornholm er ikke sikkert, men man har gjort mange fund af hulemalerier, der skal forestille Bornholms beboere ca. år 5000 f.Kr. give en fisk det man idag kalder for et blow-job, om dette skulle føre videre til at ryge fiskene er uvidst, men at det har haft en hvis effekt på Bornholms senere befolkning er der ingen tvivl om.

Specielle attraktioner[]

Krølle-Bølle-Bob

Det rygtes, at der et sted på Bornholm findes en berygtet overvægtig trold, kaldet Krølle-Pølle-PoP, som skulle gemme sig bag en stor hjørnetand, som man kan rokke med, hvis man har tid og lyst. Det fortælles også, pølle Bornholm kan finde den nedlagte værktøjsfabrik Hammershus, som muligvis har fremstillet verdens første boremaskine.

Det mest almindelige sted på Bornholm er Almindingen. Her er alle almindelige ting samlet i en stor bunke. Så hvis du har det sjovt, men hellere vil kede dig, er et besøg på Almindingen det helt rigtige. For at råde lidt bod på dette, har man opfundet Ekkodalen, så hvis der endelig er nogen, der skulle finde på at sige noget, kan det godt gå helt hen og ligne en samtale. Første gang man besøger Ekkodalen med skolen skal man - og endelig iført Ecco Sko - sige:

30px-Cquote1 svg.png Hvad drikker Møller? 30px-Cquote2 svg.png
3. klasses elev