FANDOM


Bordtennis1

Koncentration er vigtig i en bordtennismatch

Bordtennis2

Som minimum skal man være iklædt en netundertrøje under en bordtenniskamp

Ping-pong-spanking

I 1934 var straffen for dobbeltfejl ret specielle.

Water ping pong

Vandbordtennis

"Har nogen set min ketcher?"
~ Michael Maze om sin uheldige situation, inden VM-finalen i bordtennis 2002.


Bordtennis er en doven udgave af ekstremsporten tennis, og foregår ved at to spillere (afreagerer) dyster mod hinanden, ved hjælp af en let bold og to flade boldtræ, også kaldet "bat". Duellen udspiller sig på et aflangt bord, dekoreret af hvide striber, samt et net, som en lokal fisker har spændt ud midt på, i håb om at fange en eller flere rovfugle.

Spilforløb redigér

Det gælder således om skiftevis at smashe bolden over på modspillerens banehalvdel, med en sådan kraft at den bryder lydmuren, og der opstår sød musik. Herefter vil bolden springe videre indtil det rammes af modstanderens bat, eller rammer ham i øjet og efterlader et "bold-øje".

Spillet slutter enten når man har opnået tilfredsstillende mange point, der er gået hul på bolden, eller fiskeren har fanget en rovfugl i sit net.

Hvis man er flere end to, kan man spille 'bordet rundt', som foregår ved at alle løber rundt om tennisbordet, skyder bolden i den modsatte retning, og derefter løber videre, indtil nogen rammer forbi eller løber ind i bordkanten, til de øvriges morskab.

Uddrag af regler redigér

  • Kampen er slut når den en har vundet. I dobbelt skal der dog være to vindere før kampen er slut.
  • Det giver to minutters udvisning af skyde modstanderen i hovedet
  • Spillerne må kun opholde sig på bordet i pausen
  • Hver spille må kun spille med et bat
  • Battet må kun holdes i en hånd under slaget til bolden

Teknik redigér

En vigtig ting i bordtennis er at kunne skrue bolden. Dette kan værre underskruet, overskruet og/eller sideskruet.

Historien bag bordtennis redigér

Sådan! Nu har jeg ham
Excessive Ping Pong Celebration Without Music (Adam Bobrow)

Excessive Ping Pong Celebration Without Music (Adam Bobrow)

Så vidt man ved, opstod bordtennis allerede i 1934, på den lille franske fortovsrestaurant "Lé délicieux oeufs", hvor kokkene havde specialiseret sig i forskellige former for lækre anretninger med hele æg. Uheldigvis var tjeneren oftest så rystende nervøsitet, at han istedet for at servere de lækre æg, endte med tabe dem udover restaurantens borde, så de sprang rundt imellem gæsterne, og resulterede i et sandt virvar af hoppende æg.

For at tilgodese gæsternes frygt for sæbe-øjer, og imødekomme deres ret til selvbeskyttelse, besluttede indehaveren af restauranten sig for at udstyre alle sine gæster med ansigtsmasker og spåkoner.

Da den franske politiker og mudderbrydder Jacques Chirac i sommeren 1968 kom forbi restauranten, for at få dækket en af sine mange daglige måltider, skete det pudsige at han i stedet for at blive ramt af æggene, hurtigt samlede sin ølbrik op, og ramte det med et valplaceret klask, så det skød direkte hen mod hans hustru, der dog klogt nok valgte at gøre det samme, og dermed sende ægget i modsatte retning (og vise verca). Denne proces fortsatte så i timevis, indtil Jacques i et snedigt øjeblik greb ægget med sit gebis, og slugte det i én mundfuld.

Han valgte herefter at fortælle hændelsen videre til omverdenen i en avisklumme, under overskriften "tennis sur une table" (tennis på et bord).

Folk fra både nær og fjern, blev naturligvis ellevilde over dette fænomen, og efterhånden blev det videreudviklet, og kendt som det spil vi allesammen kender idag.

I udlandet kendes spillet ofte som "ping pong" og spillet er med held ved at blive kombineret med at slå smut således at det også kan spilles om 20 år, når vandstanden er steget til uanede højder.

Kendte der elsker bordtennis: redigér


Se også stangtennis.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.