FANDOM


(Oprettet - blev nok for seriøs alligevel, men den manglede faktisk her!?)
 
m (Tilføjer kategori Kategori:Ting i København (vha. HotCat))
Linje 24: Linje 24:
   
 
[[Kategori:Fænomener i 80'erne]][[Kategori:Danske kunstnere]]
 
[[Kategori:Fænomener i 80'erne]][[Kategori:Danske kunstnere]]
  +
[[Kategori:Ting i København]]

Versionen fra dec 31. 2011, 12:33

Boogie Preben er en lokal helt og møntsamler, der optrådte på Strøget i København tilbage i 1980'erne.

BoogiePreben

Verdens første ægte break-dance helt - Preben!

Preben optrådte på Strøget om aftenen i weekenderne. Troligt stod han med sin ghettoblaster og udførte de vildeste moves, mens de ellevilde horder af tilskuere lod sig betage og underholde af hans autentiske stil og formidable evner.

Prebens moves

Boogie Preben var en gudsbenådet danser af den klassiske Hip-hop skole. Selv om at han ikke helt mestrede "head-spin" og "double chair flare", var han alligevel en danser med et utroligt repertoire, som mange unge valfartede til den indre København for at beundre og samtidig opsluge lærdom om den energifyldte dans.

Specielt kendt var Preben for sin udførsel af "Ormen", som han igen og igen udførte med stor sikkerhed og til stående applaus fra publikum.

Prebens indtægter

Preben tjente efter sigende en prober skilling på sine optrædener. Her tyrede afleverede publikum alle deres spareskillinger, og bevares - nogen gange ramte de også Boogie Preben, men det må vist være ved et uheld!

Alle som har været på Strøget i disse dage, har på et eller andet tidspunkt set og ikke mindst oplevet Boogie Preben.

Virkelighedens Preben

Der findes mange historier om Boogie Preben. I virkeligheden var han jo lidt en stakkels eksistens, og som med så mange andre fænomener i 1980'erne, var han en person som andre så ned på og hånede, for derved at føle sig selv bare en anelse bedre og mere oven på.

Dengang eksisterede "De Unge Mødre" ikke, men Preben Mogensen var i aller højeste grad levende og blev for mange et symbol på den tid på Strøget.

Hvis du kan huske ham, så læs om ham her.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.