FANDOM


Bonderøven er et dansk produceret TV program, lavet og udsendt af DR2. Det kanalens eneste succes. Kastaniegården på Djursland danner ramme om programmerne hvor vi følger Frank Erichsen i hans for at blive selvforsynende og finde et simplere liv. Frank drømmer nemlig om at leve et mere enkelt liv sammen med sin kæreste Theresa og deres lille ondsindede søn Johan. I den ånd gøres alle ting, så vidt muligt, på gammeldags facon med redskaber han selv har lavet og som han naturligvis selv kan reparere når de går i stykker, og hjælpemidler der skal trækkes med hest.

Bonderøven

Her ser vi Bonderøven Frank Erichsen vise hvordan man renser og rustbeskytter sit barn vha. ting man somregel har i køkkenet.

Bonderøven redigér

Frank Erichsen, bedre kendt som Bonderøven er Søren Ryge's barnebarn og det barn som Kronprins Frederik påstår han aldrig har fået. Som følge af hans hårde opvækst i Nordsverige blandt bjørne og svenskere, blev Frank (som han hed dengang) allerede i 10års alderen ond, og begyndte at kalde sig selv for Bonderøven. Han blev hurtigt en frygtet mand i hele Nordeuropa og Senegal, og stod blandt andet bag frygtelige ting som: udryddelsen af Aztekerne, norsk popmusik, øresundsbroen og en hel del andet.

Bonderøven har dog ikke altid været 100% ond. I de sene ungdomsår gik det ligeså stille op får ham at han sandsynligvis ikke ville komme i himlen hvis han ikke gjorde bare nogle få gode ting. Han lavede derfor en kontrakt med Gud, der skulle løbe over de næste fem år. På denne tid nåede han både at give en skilling til en fattig, rede Den Sydafrikanske Havskildpadde, finde en kur mod kræft, blive den første mand på Mars, opdage tre nye arter af pattedyr, vinde Vild med dans uden at være kendt, stoppe krigen i Afghanistan, blive Pave og få stoppet planerne om en fremtidig øresundstunnel.

Efter at have opfyldt sin kontrakt var Bonderøven nu kvit med Gud, og han besluttede nu at stoppe med at være ond, og i stedet søge det simple liv. Han kontaktede derfor straks den mindreværdige danske tv-kanal DR2, og forklarede dem sine sadistiske planer. TV2 (som teknisk set ejer DR2) var med på ideen, og de gav ham hans eget TV-show, hvis han selv kunne stille en passende gård til rådighed.

Siden den dag har Bonderøven ledt efter det simple liv, og han leder stadig.

Gården redigér

Da Frank købte gården var det et nedlagt landbrug, som Frank nu har startet op igen udelukkende ved hjælp af en spade og en skovl. Dengang hed gården Kejsergården, men Frank fik mindreverskomplekser og omdøbte den til Kastaniegården. Gården består af i alt 5 bygninger. Et oprindeligt stuehus i bindingsværks med stråtækket tag, som dog er i så dårlig stand at det (endnu engang) skal rives ned med planer om at blive bygget op igen og igen og igen og. I stedet er en af de i alt 4 staldbygninger blevet bygget af Frank selv, her bor familien og køerne side om side. Det er den gamle svinestald som nu fungerer som stue og køkken. En anden faldefærdig stald er blevet til et kombineret værksted/gedestald og garage. Stakladen bor hestene og dværgene i, og den store stald, længst væk fra de øvrige bygninger, fungerer som et slags alter, hvor Frank ofrer til Tor og Odin. For enden af den store lade har Frank selv bygget en stor stak lort op, helt fra bunden.

Gårdens dyr redigér

  • Malik: Frank har en hund der hedder Malik, som er muslim. Frank fik Malik på et tidspunkt hvor han ledte efter det simple liv i Alaska. Malik går også under navnet "Førerhunden" fordi det sådan set er den der bestemmer.
  • Bellis & Mamut: Inden Frank købte gården, købte han to heste i Moskva og kaldte dem Bellis og Mamut, og red dem derefter hjem til Danmark. Han købte dem som trækdyr, der som navnet antyder, er til for at blive slidt ihjel i marken. Bellis blev aldrig helt så stor som Frank havde håbet og Mamut har desværre vist sig at være for utilregnelig som trækdyr. Men Frank reparerede dem, og de er idag i fin stand.
  • Geder: Gedeflokken består af en gammel buk, Liderlig Anton, og nogle hunner som primært bruges som til produktion af mælk og andre geder. De kid der kommer til hvert år slagtes med det samme, da Frank syntes det giver den bedste smag. Den eneste ged som skiller sig ud fra flokken, er Brotus. Det er en lille buk hvis mor blev slagtet da han var helt lille, ligeså gjorde hans plejemor og resten af hans familie. Dette er der ikke noget usædvanligt i. Gederne bor i en stald ved siden af værkstedet, som Frank naturligvis selv har bygget, af gamle kviste og grene.
  • Gæs: Der findes også gæs på gården. De er dog meget sjældne. Alle, på nær nogle få, bliver slagtet til jul. De resterende SKAL lægge æg som så skal danne næste års flok...ellers...
  • Høns: Der er selvfølgelig også høns på gården som lægger æg og dem der er for mange af, som for eksempel hanekyllingerne og fårekyllingerne, der bliver slagtet i stor stil. Hønsene bor i et fint lille hul (som Frank selv har gravet) bag ved det gamle hønsehus.
  • Derudover er der også kommet to grise, et sindsforvirret næsehorn og en lilla giraf som bor for enden af stakladen, samt en helvedes masse svaler til gården.

Om programmet redigér

Bonderøven blev vist første gang d. 23. marts 2008 og hvert program har en længde af en halv time. I alt er 4 sæsoner blevet sendt med varierende antal afsnit, hvoraf første sæson, som den eneste, er blevet udgivet (på den gammeldags måde selvfølgelig) på VHS. Det blev den d. 30. juni, 2009.

Sæson 1redigér

Første sæson blev vist første gang fra d. 23. marts - 24. maj 2008 og består af 8 afsnit. Den var en katastrofe, men som det var tilfældet med resten af DR2's lort programmer, fik den en chance til. Første sæsons redaktion:

Sæson 2redigér

Anden sæson blev vist første gang fra d. 11. januar - 29. marts 2009 og består af 12 afsnit. (Bemærk at der er 4 mere end den foregående sæson). Anden sæsons redaktion:

Sæson 3redigér

Tredje sæson blev vist fra d. 8. november - 20. december 2009 og består af 7 afsnit. (Som følge af finanskrisen blev serien skåret ned til 7 afsnit). Tredje sæsons redaktion:

Jes Dorph-Petersen

Mogens Elbæk

Peter Palm Hansen Carlsen

Paven

Sæson 4redigér

Fjerde sæson blev vist fra d. 14. marts - 2. maj 2010 og består af 8 afsnit. Fjerde sæsons redaktion:

Jes Dorph-Petersen

Vladimir Putin

Anders Fogh Rasmussen

Mogens Elbæk

Peter Palm Hansen Carlsen Johansen

Sæson 5redigér

Femte sæson er startet 17. oktober 2010 og består af 110 afsnit.

Sæson 6redigér

Sjette sæson er sendt, og bestod af 8 afsnit.

Sæson 7redigér

Vladimir Putin fastslår at syvende sæson BLIVER en succes, og afslører samtidigt at den vil blive optaget på russisk territorium.

Bonderøv Denne Artikel indeholder Saeder og Skikke fra Udkantsdanmark
Der kan forekomme Ukvemsord og ukendte Gestus, som ikke er at finde blandt gode , ordentlige Mennesker fra Hovedstaden eller fra Kontinentet
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.