FANDOM


Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Blondie.

"Hvor fanden er Busser?"

~ Pendler

Blondie var en amerikansk schlagergruppe fra New York. Gruppens største hit må være Et hjerte i glas, der lå 76 uger på Svensktoppen i 1978, indtil programvært Hasse Bengtsson truede med at skyde sig selv i låget, hvis ikke den fucking lortemelodi blev destrueret.

Blandt gruppens andre store successer kan nævnes Hæng mig i en telefon, Åhr, Dennis og Fjært dem væk, de radikale, sidstnævnte oprindelig udsendt som bagside af Kan du se det for dig?

Blondie

Dæbbie[1] Hairy blev stort set synonym med gruppen Blondie. Der findes bedre billeder, såvel af Dæbbie som af Blondie, men dette har efter Leksikonets mening de bedste patter.

Begyndelsenredigér

Blondie startede som et undergrundsorkester i 1975, men da den nye Metro skulle bygges, blev man nødt til at rykke op i en ledig hybel på gadeniveau og blev da et decideret kammerorkester.

Blandt gruppens oprindelige medlemmer skal ikke mindst fremhæves Chris Stein på guitar, Bjarne Skauenborg på anstalt og Dæbbie Hairy på høje hæle.

Efterspørgslen på kammermusik var imidlertid forholdsvis ringe, så et tilbud fra norgesbådene i 1977 var særdeles kærkomment: 1½ times let underholdning til et arrangement med stor buffet inkl. 1 gratis genstand pr. gæst og overnatning i egen kahyt over motorrummet uden vinduer til 295 kr. og 2 timers shopping i Oslo, hvilket skulle være nok til at ruinere de fleste.

Efter nogle fiasko-aftener på norgesbåden skiftede Blondie fra kammer- til schlagermusikken, nu med Harry behindlooker på bas og baggrundsvokal. Publikum var ellevilde, der blev danset til buffetten blev kold og spiritussalget gik i vejret. Var norgesbåden ikke så tragisk forlist i Mariager Fjord efter kollision med en åleruse i 1978, havde gruppen uden tvivl[Kilde mangler] fortsat som suppe-, steg- og isorkester til den dag i dag.

Det store gennembrudredigér

Parallel-lines

Parallelle linier hed Blondies største kassettebåndssucces. Gruppens seriøsitet blev dog draget alvorligt i tvivl, da en tidl. ingeniør ved De Danske Statsbaner kunne påpege, at linierne ikke var helt parallelle: Linie 1[2] th. afviger med 0,1 grader i nordøstlig retning.

Blondie2

Tak spids!

I redningsbåden på fjorden stødte Blondie ind i den kendte pladeproducer Mike Chapman, der tilbød at indspille nogle af gruppens kompositioner med lidt ekstra stød i bamsen bassen og udgive det på kassettebånd på alle større tankstationer.

Og nu fulgte lp'en Parallel Lines, der efter kritik fra ombudsmanden blev omdøbt til Almost Paralle Lines og solgte adskillige eksemplarer på alle landets Esso- og BP-tanke. Successen var i hus!

Jalousi og nedturredigér

Efterhånden blev Dæbbie Hairy så kendt et ansigt, at alle troede, at hun var Blondie[3]. I frustration kvalte hr. Skauenborg sin mor, mens hr. Stein forsøgte sig med en bankkarriere i Korsbæk. Efter nogle beklagelige pengetransaktioner måtte hr. Stein dog flygte til Sverige, hvor han i øvrigt skiftede navn til Chris Stein Bagger.

Hr. Behindlooker slog sig på kunstskøjteløb i Østrig, hvor han i årevis kreerede de smukkeste ottetaller på skøjtebaner og større iskager.

Det hele blev for meget af det gode og gruppen gik totalt i opløsning i 1982, da deres sidste single, Atomisk floppede verden over, når bortses fra Nordyemen, hvor ordet betyder Store Patter.

Comebackredigér

For at skaffe penge til at investere i den kommende IT-boble, gendannedes gruppen i 1997, hvor de havde et gigantisk hit med Maria, en smuk sang om vores allesammens yndlingskiks, selv om det var stavet forkert.

Hittet blev fulgt op af albummet No Exit, men af en eller anden grund tolkede publikum titlen som blot Exit og flygtede mod nødudgangene.

I dag spiller gruppen kun få koncerter, som regel for et indbudt publikum, på intimscener som Jytte Abildstrøms Riddersalen eller toiletterne på udvalgte banegårde.

I et sjældent interview fra 2009 udtalte Chris Stein sig til DR's Reimer Bo om Blondies fremtidsplaner, der øjensynlig indbefatter ambitioner om at blive månedens medarbejder i Burger King og overnatning på kvindehjemmet på Jagtvej.

Småblonderredigér

  1. e'et i Dæbbie udtales ikke. Bare Dæbbi.
  2. Vær opmærksom på, at Linje 1 og 11 bliver til linje 4A i Tranbjerg i løbet af 2010. Og linie 3 er kørt helt af sporet.
  3. Lidt på samme måde som med Jethro Tull, Johnny Deluxe og Elvis


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.