FANDOM


 
(9 mellemliggende versioner af 2 brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Blomme er en [[stenfrugt]], der vokser på flere træer i slægten prunus (blommetræ).Frugten har [[en]] glat skræl og et [[klamt, kvalmende frugtkød]].<br />
+
'''Blomme (frugt)''' er en [[sten]][[frugt]], der vokser på flere [[træ]]er i slægten ''prunus'' ([[dansk|da.]] "blommetræ"). Frugten har [[en]] glat skræl og et klamt, kvalmende frugtkød. Blommer spises som de [[er]], eller kan syltes, koges til [[mursten]] eller [[ostehaps]] eller kan indgå i bagværk. Tørrer du blommer i nok [[tid]], bliver de til [[sveske]]r. Mmmmm.
Blommer spises som de er eller kan syltes, koges til mursten eller ostepops eller kan indgå i bagværk.
 
   
Blommer kan [[tørres]] til [[svesker]].
+
== Blommens oprindelse ==
  +
De blommebærende træer kom oprindelig fra [[Vestasien]], men dyrkes [[i dag]] over hele Storebjerg i mere end 2.000.000 [[sort]]er. De ublommebærende træer kommer fra Trankebar i [[Vest]][[indien]], men [[dyr]]kes i dag på [[månen]].
   
De blommebærende træer kom oprindelig fra [[vestasien]] men dyrkes i dag over hele Storebjerg i mere end 2.000.000 sorter.
+
==Udseende==
+
Blommen er [[rund]] eller [[oval]] i formen, og størrelsen kan variere mellem sorterne.
De [[ublommebærende]] træer kommer fra Trankebar i vestindien, men [[dyrkes]] i dag på [[månen]].
+
De største kan blive på størrelse med et [[æble]] - selvom den mest af [[alt]] ligner et mutant-[[vindrue]]. De mindste blommer kan blive mindre end 2 millimeter høje, hvis du moser dem godt.
   
Blommen er rund eller oval i formen og størrelsen kan variere mellem sorterne.
+
Frugten er omgivet af en tynd skræl, der kan spises hvis du er adelig, selv om den er en smule bitter og indeholder 0,0019567801735826949223770233309681905720678295% [[afføring]] fra gobler, geder, køer, fugle og æbler. [[Farve]]rne på blommer varierer mellem [[grøn]], [[gul]], [[rød]], [[blå]], [[ultraviolet|ultralydsfarvet]] eller nuancer af disse.
De største kan blive på størrelse med et æble - selvom den mest af alt ligner en mutant vindrue...<br />
 
Frugten er omgivet af en tynd skræl, der kan spises, selv om den er [[en smule bitter]] og indeholder [[0,0019567801735826949223770233309%]] afføring fra gobler.<br />
 
Farven på blommer varierer mellem grøn,[[gul]], rød, blå, ultralydsfarvet eller nuancer af disse.
 
   
Der er historier om folk, der har [[forelsket sig i blommer]].
+
Der er talrige historier om [[franskmand|franskmænd]], der har [[sindssyge|forelsket sig i blommer]]. Disse er dog for saftige til dette [[sted]].
   
  +
{{faktaboks|Vidste du forresten at...|... Blommer er rigtig gode at kaste på kørende bilisters forrude?<br>... Blommer er rigtig irriterende at få kastet på din forrude når du er ude og køre?}}
  +
[[Kategori:Frugt]]
   
   
== Se også ==
+
Hejsa Peter
+
Kan du lide blommer?
*[[Sveske]]
+
Fordi de gror jo på månen!
*[[Harens hale.]]
+
Jeg står op og spiser rejemad!
*[[Undersiden af det yderste fingerled.]]
+
hold udkig efter små mennesker de er farlige
*[[Digterisk ord for blomst.]]
 

Nuværende version fra aug 21. 2015, 10:59

Blomme (frugt) er en stenfrugt, der vokser på flere træer i slægten prunus (da. "blommetræ"). Frugten har en glat skræl og et klamt, kvalmende frugtkød. Blommer spises som de er, eller kan syltes, koges til mursten eller ostehaps eller kan indgå i bagværk. Tørrer du blommer i nok tid, bliver de til svesker. Mmmmm.

Blommens oprindelse redigér

De blommebærende træer kom oprindelig fra Vestasien, men dyrkes i dag over hele Storebjerg i mere end 2.000.000 sorter. De ublommebærende træer kommer fra Trankebar i Vestindien, men dyrkes i dag på månen.

Udseenderedigér

Blommen er rund eller oval i formen, og størrelsen kan variere mellem sorterne. De største kan blive på størrelse med et æble - selvom den mest af alt ligner et mutant-vindrue. De mindste blommer kan blive mindre end 2 millimeter høje, hvis du moser dem godt.

Frugten er omgivet af en tynd skræl, der kan spises hvis du er adelig, selv om den er en smule bitter og indeholder 0,0019567801735826949223770233309681905720678295% afføring fra gobler, geder, køer, fugle og æbler. Farverne på blommer varierer mellem grøn, gul, rød, blå, ultralydsfarvet eller nuancer af disse.

Der er talrige historier om franskmænd, der har forelsket sig i blommer. Disse er dog for saftige til dette sted.


Hejsa Peter Kan du lide blommer? Fordi de gror jo på månen! Jeg står op og spiser rejemad! hold udkig efter små mennesker de er farlige

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.