FANDOM


m (Grimiseret + kategorier)
(Afgrimmatiseret)
Linje 1: Linje 1:
{{grim}}
+
'''Blomme (frugt)''' er en [[sten]][[frugt]], der vokser på flere [[træ]]er i slægten ''prunus'' ([[dansk|da.]] "blommetræ"). Frugten har [[en]] glat skræl og et klamt, kvalmende frugtkød. Blommer spises som de [[er]], eller kan syltes, koges til [[mursten]] eller [[ostehaps]] eller kan indgå i bagværk. Tørrer du blommer i nok [[tid]], bliver de til [[sveske]]r. Mmmmm.
   
Blomme er en [[stenfrugt]], der vokser på flere træer i slægten prunus (blommetræ).Frugten har [[en]] glat skræl og et [[klamt, kvalmende frugtkød]].<br />
+
== Blommens oprindelse ==
Blommer spises som de er eller kan syltes, koges til mursten eller ostepops eller kan indgå i bagværk.
+
De blommebærende træer kom oprindelig fra [[Vestasien]], men dyrkes [[i dag]] over hele Storebjerg i mere end 2.000.000 [[sort]]er. De ublommebærende træer kommer fra Trankebar i [[Vest]][[indien]], men [[dyr]]kes i dag på [[månen]].
   
Blommer kan [[tørres]] til [[svesker]].
+
==Udseende==
  +
Blommen er [[rund]] eller [[oval]] i formen, og størrelsen kan variere mellem sorterne.
  +
De største kan blive på størrelse med et [[æble]] - selvom den mest af [[alt]] ligner et mutant-[[vindrue]]. De mindste blommer kan blive mindre end 2 millimeter høje, hvis du moser dem godt.
   
De blommebærende træer kom oprindelig fra [[vestasien]] men dyrkes i dag over hele Storebjerg i mere end 2.000.000 sorter.
+
Frugten er omgivet af en tynd skræl, der kan spises hvis du er adelig, selv om den er en smule bitter og indeholder 0,0019567801735826949223770233309% [[afføring]] fra gobler. [[Farve]]rne blommer varierer mellem [[grøn]], [[gul]], [[rød]], [[blå]], [[ultraviolet|ultralydsfarvet]] eller nuancer af disse.
+
[[Fil:
De [[ublommebærende]] træer kommer fra Trankebar i vestindien, men [[dyrkes]] i dag [[månen]].
+
Der er talrige historier om [[franskmand|franskmænd]], der har [[sindssyge|forelsket sig i blommer]]. Disse er dog for saftige til dette [[sted]].
 
Blommen er rund eller oval i formen og størrelsen kan variere mellem sorterne.
 
De største kan blive på størrelse med et æble - selvom den mest af alt ligner en mutant vindrue...<br />
 
Frugten er omgivet af en tynd skræl, der kan spises, selv om den er [[en smule bitter]] og indeholder [[0,0019567801735826949223770233309%]] afføring fra gobler.<br />
 
Farven på blommer varierer mellem grøn,[[gul]], rød, blå, ultralydsfarvet eller nuancer af disse.
 
 
Der er historier om folk, der har [[forelsket sig i blommer]].
 
 
 
== Se også ==
 
 
*[[Sveske]]
 
*[[Harens hale.]]
 
*[[Undersiden af det yderste fingerled.]]
 
*[[Digterisk ord for blomst.]]
 
   
  +
{{faktaboks|Vidste du forresten at...|... Blommer er rigtig gode at kaste på kørende bilisters forrude?<br>... Blommer er rigtig irriterende at få kastet på din forrude når du er ude og køre?}}
 
[[Kategori:Frugt]]
 
[[Kategori:Frugt]]

Versionen fra jul 10. 2013, 08:07

Blomme (frugt) er en stenfrugt, der vokser på flere træer i slægten prunus (da. "blommetræ"). Frugten har en glat skræl og et klamt, kvalmende frugtkød. Blommer spises som de er, eller kan syltes, koges til mursten eller ostehaps eller kan indgå i bagværk. Tørrer du blommer i nok tid, bliver de til svesker. Mmmmm.

Blommens oprindelse

De blommebærende træer kom oprindelig fra Vestasien, men dyrkes i dag over hele Storebjerg i mere end 2.000.000 sorter. De ublommebærende træer kommer fra Trankebar i Vestindien, men dyrkes i dag på månen.

Udseende

Blommen er rund eller oval i formen, og størrelsen kan variere mellem sorterne. De største kan blive på størrelse med et æble - selvom den mest af alt ligner et mutant-vindrue. De mindste blommer kan blive mindre end 2 millimeter høje, hvis du moser dem godt.

Frugten er omgivet af en tynd skræl, der kan spises hvis du er adelig, selv om den er en smule bitter og indeholder 0,0019567801735826949223770233309% afføring fra gobler. Farverne på blommer varierer mellem grøn, gul, rød, blå, ultralydsfarvet eller nuancer af disse. [[Fil: Der er talrige historier om franskmænd, der har forelsket sig i blommer. Disse er dog for saftige til dette sted.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.