FANDOM


At være blikkenslager vil sige, at man kender til blik og kan lide at slå på det. Det kan gøres med en hammer, men mindre hårdtslående værktøjer bruges også for at reducere buler, da de er ikke så populære hos kunderne.

Blikkenslageri handler dog faktisk ikke så meget om at slå, som navnet antyder. Navnet stammer sandlynligvis fra en tysk musikgenre, der en overgang var et hit blandt rørarbejdere pga. de genkendelige toner af blik. Blechenschlager var navnet. Navnet blev senere brugt til arbejdet, da musikken ikke lød godt længere[1], men navnet stadig havde sin klang.

Kendte blikkenslagere redigér

Kenneth-plummer

En kendt plattenblikkenslager.

Af kendte blikkenslagere kan nævnes Super Mario og Kenneth Plummer[2].

Hvad en blikkenslager skal gøreredigér

40pxKlumme
Relaterede ord

Bemærk at en plattenslager derfor ikke er en der slå platter i stykker, men er en musiker, der skriver sange på plattysk.

En blikkenslager skal kunne betjene sine værktøjer, som han bruger til at holde styr på rørene med. Han sørger for, at vandet kommer den rigtige vej. Han skal svinge sin sin rørtang så ethvert rør - tagrender som kloakrender - skal lede beskidt vand væk og rent vand ind. Undtagen hvis det omvendte er at foretrække.

Han skal også helst kunne komme ind i rummet under vasken.

Noterredigér

  1. Instrumenterne var blevet lidt for bulede
  2. Plummmer troede dog, han kunne spare ved at lade andre hjælpe sig.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.